17 °c

AK Parti'den Şaşmaz cinayetiyle ilgili şok açıklama!

Sunucu Vatan Şaşmaz'ın eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmesinde kullanılan silahla ilgili tartışmalara son noktayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal koydu. Ünal, "Silahın taşıma değil bulundurma ruhsatı var" dedi.

Güncel Haberi
AK Partiden Şaşmaz cinayetiyle ilgili şok açıklama!
AK Parti'den Şaşmaz cinayetiyle ilgili şok açıklama!

Türkiye'yi sarsan Vatan Şaşmaz cinayetinde tartışma yaratan Filiz Aker'e ait silahın taşıma değil bulundurma ruhsatı olduğu ortaya çıktı.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Şaşmaz'ın öldürülmesinde silah tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Ünal, Şaşmaz'ı öldüren ve Filiz Aker'e ait olduğu belirtilen silahın taşıma değil, bulundurma ruhsatı olduğunu söyledi.

Ruhsat almadan silahlanma mümkün değil

 Ünal, katıldığı televizyon programında konuyla ilgili şunları söyledi:  

"Birkaç köşe yazarı da bu konuyu gündeme taşıdı. 6136 sayılı kanun ile silah edinmenin şartları, çerçevesi belirlenmiş. Herhangi bir şekilde yani izne bağlı olduğu için ruhsat almadan Amerika'da olduğu gibi birilerinin silahlanması mümkün değil.

Bulundurma ve taşıma ruhsatının şartları kanunla belirlenmiştir. Herhangi birisinin gidip silah alması söz konusu değil. Ama eğer birileri ruhsatsız silah bulunduruyorsa ki, bu konuda İçişleri Bakanlığımız ve emniyet çalışmalarını sürdürüyor. 

Taşıma ruhsatı yok

Bu olayda kullanılan silahta taşıma ruhsatı olan değil bulundurma ruhsatı olan bir silahla, bu cinayet işlenmiş durumda. Bizim özellikle AK Parti hükümetlerinin silahlanma konusundaki hassasiyeti son derece açık."

Sıradaki Haber