17 °c

Akdeniz Üniversitesi’ni Kazananlar için Kiralık Daire Rehberi

Akdeniz üniversitesini kazanan öğrenciler kiralık daire mi aryıorsunuz? İşte uygun fiyatlara bulabileceğiniz kiralık daireler Zingat.com’ da.

Güncel Haberi
Akdeniz Üniversitesi’ni Kazananlar için Kiralık Daire Rehberi
Akdeniz Üniversitesi’ni Kazananlar için Kiralık Daire Rehberi

Türkiye'nin gözde üniversiteleri arasında bulunan Akdeniz Üniversitesi'ni kazandıysanız ve Akdeniz Üniversitesi yakını kiralık daire arıyorsanız Zingat.com Bölge Raporu’ndan aldığımız güncel verilerle hazırladığımız bu yazı size rehber olacak.

Antalya kiralık daire seçenekleri

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'nde yer alıyor. Buranın kiralık daire fiyatları ile ilgili zingat.com bölge raporu verilerine baktığımızda; 100 metrekare genişliğindeki kiralık daire fiyatlarının minimum 632 TL'den başladığını görüyoruz. Kira ortalamaları genel olarak 842 TL iken yine 100 metrekare genişliğindeki kiralık daire fiyatları maksimum 1053 TL'ye kadar değişerek yükseliyor. Bütçenize göre farklı genişliklerdeki daire seçeneklerini değerlendirerek, tek başınıza ya da birkaç arkadaşınızla birlikte daire kiralayabilirsiniz.

Antalya Konyaaltı Pınarbaşı Mahallesi Kiralık Daireler

Akdeniz Üniversitesi yakını kiralık daire arayanların ilk bakması gereken yerlerden biri Pınarbaşı Mahallesi. Akdeniz Üniversitesi'nin bulunduğu Pınarbaşı Mahallesi’nde 3+1 dairelerden kiralamak istiyorsanız öğrenci arkadaşlarınızla bir araya gelerek daire kiralayabilir, böylece maddi olarak da tasarruf sağlayabilirsiniz. Özellikle ev sahiplerinin eşyalı olarak kiraya vermeyi tercih ettiği daireler, öğrenciler için biçilmiş kaftan.

Antalya ilinde 1+1 ya da stüdyo kiralık daire arıyorsanız da şanslısınız. Antalya’da bu tarz evleri kolayca kiralamanız mümkün. Üstelik kiraları da geniş metrekarelik evlere göre oldukça düşüyor. Çoğunlukla tek başına yaşamayı tercih eden öğrencilerin kaldığı stüdyo daireler belirli avantajları da beraberinde getiriyor. Küçük metrekareli dairelerin temizliğinin kolay olmasının yanı sıra ısınma ve fatura masraflarının düşmesi de cabası. Ev sahipleri 1+1 daireleri genellikle eşyalı olarak kiraya verdikleri için eşya almak için masraf yapmanız da gerekmiyor.

Pınarbaşı Mahallesi’nden daire kiralayarak bölgedeki son derece zengin sosyal ve kültürel olanaklardan faydalanabilirsiniz. Semtte bulunan sinema ve tiyatro salonlarında dilediğiniz filmleri ve tiyatro oyunlarını izleyebilir, devlet opera ve balesine gidebilirsiniz. Antalya Arkeoloji Müzesi’nde, milattan sonra 2. yüzyıla ait eserlerin yanı sıra mumyalanmış insanları da görebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla eğlenip alışveriş yapabileceğiniz Migros alışveriş merkezinde ise marketlerin yanısıra çok sayıda mağaza, kafe ve restoran bulunuyor. Konyaaltı ilçesi ulaşım bakımından stratejik bir konumda yer alıyor. İlçede bulunan otogar ve havalimanından rahatlıkla memleketinize gidebilirsiniz. Haftanın her günü istediğiniz saatte dolmuş ya da otobüsle şehir içi istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antalya Konyaaltı Toros Mahallesi kiralık daire seçenekleri

Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’ne yakın konumda bulunan Toros Mahallesi’nde 100 metrekarelik bir kiralık daire aylık ortalama 829TL'den kiralanıyor. 100 metrekarelik daire fiyatları minimum 622 TL ile maksimum 1036 TL arasında değişiyor. Verilere göre son altı yılda mahallede kiralık daire fiyatları her geçen gün daha da artış gösteriyor. 8.973 kişiden oluşan bölge nüfusunun çoğunluğunu 35-39 yaş arasındaki yüksek okul mezunları teşkil ediyor. Şehrin merkezinde yer alması nedeniyle, şehir içi ve şehir dışı ulaşım rahatlıkla sağlanabiliyor.

Sıradaki Haber