17 °c

AKOM'dan İstanbul'un 4 ilçesi kritik uyarı

Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'un Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla ilçeleri için şiddetli yağış uyarısı yaptı. Beklenen yağış öncesi tedbirler alınmaya başlandı.

Güncel Haberi
AKOMdan İstanbulun 4 ilçesi kritik uyarı
AKOM'dan İstanbul'un 4 ilçesi kritik uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla ilçeleri için şiddetli yağış uyarısı yaptı. Kentin Asya yakasındaki Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla'da şiddetli yağış beklendiği ve yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı AKOM ekiplerinin bölgelerde tedbir aldığı belirtildi.

Tedbirler alınıyor

İBB'den yapılan açıklamada ise "Alınan meteorolojik verilere göre; Kartal-Pendik-Adalar-Tuzla bölgelerinde şiddetli yağış bekleniyor. AKOM ekipleri bölgede tedbir alıyor" denildi. Yağışların; öğle saatlerine kadar Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor. 

Sıcaklıklarda hissedilir düşüş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber