17 °c

Alman firmasından skandal hareket! Türkiye'yi haritadan sildi

Türkiye'de oldukça rağbet gören, Alman lastik firması Continental büyük bir gafa imzasını atarak, yayınladığı reklam videosunda Türkiye'yi dünya haritasından sildi ve sosyal medyada Türk kullanıcıların tepkisine neden oldu.

Güncel Haberi
Alman firmasından skandal hareket! Türkiyeyi haritadan sildi
Alman firmasından skandal hareket! Türkiye'yi haritadan sildi

Türkiye'de oldukça fazla rağbet gören, Alman lastik firması Continental büyük bir gafa imza attı. Powertraing adındaki yeni teknolojisinin tanıtımı için yayınladığı reklam videosunda Türkiye'yi dünya haritasından sildi ve Türk takipçilerine anında yakalandı.






Kullanılan videoda Türkiye'nin yerine deniz kullanılırken, Kıbrıs adasının yerli yerinde duruyor olması ise sosyal medyadan tepki gösteren kullanıcıların haklı olduğunu gösterdi. Videoyu gören Türk kullanıcılardan yorum gelmesi üzerine ünlü firma özür mesajı yayınlayarak reklam videosunu kaldırdı.

CONTİNENTAL'DEN ÖZÜR MESAJI

Harita sosyal medyada kısa sürede çok sayıda tepki alırken firmadan bu tatsız konuya yönelik bir açıklama geldi.

İşte o mesaj;

"Sosyal medyada yer alan paylaşımlar sayesinde Continental Otomotiv Global sayfasında grafik hatası olan bir videonun yer aldığının farkına vardık. Tüm sosyal medya kullanıcılarına bize bu hatayı bildirdikleri için teşekkür ederiz.

Videonun hemen kaldırıldığını bildirmek isteriz. Derin üzüntü içerisindeyiz. Tüm kamuoyundan özür dileriz.

Saygılarımızla, Continental"

"CONTİNENTAL ALMA, ALDIRMA!"

Sosyal medya kullanıcıları yapılan bu büyük hataya tepki gösterdi ve ünlü firmanın ürünlerinin alınmaması için çeşitli çağrılarda bulundu. 

İşte tepki gösterilen o tweet'lerden bazıları;







Sıradaki Haber