17 °c

Annesini ve eşini de gözaltına aldılar!

KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla yaklaşık 75 gündür açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın eşi ve annesi de yaka paça gözaltına alındı.

Güncel Haberi
Annesini ve eşini de gözaltına aldılar!
Annesini ve eşini de gözaltına aldılar!

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla yaklaşık 75 gündür açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça dün gece gözaltına alınmıştı. Gözaltıları protesto eden Gülmen ve Özakça'nın eşi ve annesi de yaptıkları eylem sonrasında gözaltına alındı. Açlık grevi yapan akademisyenler ve yakınlarının gözaltına alınmasını protesto eden CHP milletvekilleri ise oturma eylemi yaptı. 

Açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın evlerinde gözaltına alınması protesto edildi. Özakça’nın annesi Sultan Özakça ve eşi Esra Özakça’nın da bulunduğu beş kişilik gruba polis izin vermedi. 

Yaşanan gerginliğin ardından polis gruba müdahale etti. Özakça’nın annesi (yukarıdaki foto) ve eşi yaka paça (aşağıdaki foto) gözaltına alındı.  

 

Arbedenin ardından CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Ankara Ali Haydar Hakverdi gözaltı eylemlerinin gerçekleştiği ve polisin demir bariyerlerle çember içine aldığı anıtın önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber