17 °c

Antalya'daki "keserli cinayet" davası

ANTALYA (AA) - Antalya'da eşi Şerife Butgül'ün başına keser vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Butgül ve taraf avukatları katıldı.Sanığın akıl sağlığı ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulundan alınan rapora göre, atılı suça...

Güncel Haberi
Antalya'daki keserli cinayet davası
Antalya'daki "keserli cinayet" davası

ANTALYA (AA) - Antalya'da eşi Şerife Butgül'ün başına keser vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Butgül ve taraf avukatları katıldı.

Sanığın akıl sağlığı ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulundan alınan rapora göre, atılı suça karşı cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Sanık Butgül, suçsuz olduğunu ve eşini bilerek öldürmediğini savunarak ağladı.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Cem Sağdıç, sanık Hüseyin Butgül'ün suç tarihinden önce sık sık evini terk edip ormanlık bölgeye gittiği ve eşi Şerife Butgül'ün Aksu İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek kayıp başvurusunda bulunduğunu belirtti.

Sanığın daha sonra evine döndüğü, Şerife Butgül'ün üstü başı kirli olan eşine banyo yaptırdığı kaydedilen mütalaada, daha sonra birlikte balkona çıktıkları, sanık Hüseyin Butgül'ün elindeki keserle eşinin kafasına vurarak öldürdüğü belirtildi.

Sesler üzerine eve giren komşu Fikriye Buyrukçu'nun ifadesinde de sanığın cesedin başında ağladığı ve "Ben eşimin başına keserle vurdum, öldürdüm." şeklinde sözler söylediğini aktardığı bildirildi.

Savcı Sağdıç, sanığa "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının esas hakkındaki savunmayı hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Sıradaki Haber