17 °c

Öldürene kadar kırbaçladı, sokak ortasında bıraktı!

Antalya'da faytona koşturulan atlardan biri aşırı sıcak ve susuzluktan çatlayarak öldü. Faytoncu ise zavallı hayvanın ölüsünü hiçbir şey olmamış gibi cadde ortasında bırakıp kaçtı.

Güncel Haberi
Öldürene kadar kırbaçladı, sokak ortasında bıraktı!
Öldürene kadar kırbaçladı, sokak ortasında bıraktı!

Antalya'da, turistlere kent turu yaptırmak için faytonlara koşulan atlardan biri, iddiaya göre tur sırasında aşırı sıcak ve susuzluktan çatlayarak öldü. Faytoncu ise ölen atın koşum takımlarını çıkarıp başka bir faytonla olay yerinden kaçtı.

Kırbaç üstüne kırbaç vurdu

Muratpaşa İlçesi Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki olay, dün saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Adı henüz belirlenemeyen faytoncu, iddiaya göre tarihi Kaleiçi'nden 500 TL'ye anlaştığı 5 turisti faytona alarak kent turuna çıktı. Yolun bir bölümünde atın daha hızlı gitmesini isteyen faytoncu, iddiaya göre peş peşe atı kırbaçlamaya başladı.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Ancak at hızlanmak yerine bir anda yere yığıldı ve ağzından salya akmaya başladı. Çevredekiler ata yardım etmek için koştu. Faytona bağlı at birkaç dakika içerisinde öldü. Durumu gören vatandaşlar, ata işkence edildiğini iddia ederek faytoncuya tepki gösterdi. Bir vatandaş ise yaşananları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Polis faytoncuyu arıyor

Görüntülerde, "Ekmek teknem gitti, yazık oldu" diyerek atın koşum takımları çözen adamın başka bir faytona binerek olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Polis ekipleri faytoncuyu yakalamak için çalışma başlattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise yaptıkları incelemede, atın sırtında açık yara izi olduğunu, ayaklarına ise nal yerine araç lastiğinden kesilen parçaların çakıldığını belirledi. Talihsiz at veteriner kontrolünün ardından gömülecek. 

'Hayvanlara işkence ediliyor'

Çevredekiler aynı güzergahı kullanarak turist gezdiren diğer faytonculara tepki gösterdi. Faytoncuları durdurmaya çalışan 22 yaşındaki Erkin Yiğit, müşterileri uyarıp hayvanlara işkence edildiğini iddia etti. At öldüğünde sahibinin kaçma telaşında olduğunu belirten Yiğit, "Bu hayvanlar Antalya'nın sıcağında sürekli aç ve susuz çalıştırılıyor" dedi.

Sıradaki Haber