17 °c

Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ABD'de protesto edildi

NEW YORK (AA) - Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalara) yönelik katliamlar ve şiddet olayları, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.New York'taki Myanmar BM Daimi Temsilciliği karşısında toplanan bir grup, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddete son verilmesini istedi.Manhattan 77'nci sokakta, Central Park'ın doğusunda bulunan Myanmar misyonunun önünde toplanan...

Güncel Haberi
Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ABD'de protesto edildi
Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet ABD'de protesto edildi

NEW YORK (AA) - Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalara) yönelik katliamlar ve şiddet olayları, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

New York'taki Myanmar BM Daimi Temsilciliği karşısında toplanan bir grup, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddete son verilmesini istedi.

Manhattan 77'nci sokakta, Central Park'ın doğusunda bulunan Myanmar misyonunun önünde toplanan protestocular, Rohingyaların toplu katliamını kınadı.

Rohingyalara yönelik katliamın "soykırım" olduğunu belirten protestocular, yaptıkları açıklamada, "Bu katliam son bulmalı. Sorumluluğu olan herkes eylemde bulunmalı ve şimdi tam zamanı" ifadelerini kullandı.

Protestocuların açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Burma'daki olanlardan derin endişe duyan Amerikalılarız. Son bir kaç aydır binlerce Rohingya öldürülüyor, çoğu gözaltına alındı ve 150 binden fazla yardıma muhtaç kişi gıdasız, tıbbi malzemeye ihtiyaç duyuyor. Onlarca kadın cinsel tacize uğradı. Bin 200'den fazla bina yerle bir edildi ve en az 30 bin kişi evlerinden çıkarak yaşam alanlarını değiştirdi."

Rohingya Müslümanlarına karşı daha önce aşırıcı yerel Budistler tarafından yapılan katliam tepkilere neden olmuştu. Son aylarda Myanmar hükümeti ve Myanmar askeri kuvvetleri tarafından birçok Müslüman köyüne saldırı gerçekleştiriliyor.



Sıradaki Haber