17 °c

Armani okul forması Japonya’yı karıştırdı

Japonya’da bir ilkokulun öğrenci üniformaları için dünyaca ünlü İtalyan marka Armani ile anlaşması büyük tepki çekti. Üniformaların 750 dolarlık fiyatı ülke meclisinde bile gündeme geldi.

Güncel Haberi
Armani okul forması Japonya’yı karıştırdı
Armani okul forması Japonya’yı karıştırdı

Japonya’nın başkenti Tokyo’nun lüks semti olan Ginza’da bir devlet okulunun, ilkokul öğrencileri için Giorgio Armani marka üniformalar hazırlatması büyük tepkilere neden oldu. Taimei İlkokulu yetkilileri fiyatı 750 doları bulan üniformaların zorunlu olmadığını açıklasa da olay ülkenin gündemindeki yerini hala korumaya devam ediyor.  

ÇOCUKLAR DÜŞÜNÜLMELİYDİ

Veliler üniformayı, çocuklarının dışlanmasını istemedikleri için satın almak zorunda kalacaklarını dile getiriyor. Ulusal televizyon NHK'ya konuşan bir veli, "Bu gelenek ya da özel tasarım markalarla ilgi değil. Yetkililer çocukları düşünmeliydi ve yapılan görüşmelerden sonra bir karara varmalıydı" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET MECLİSE TAŞIDI

Farklı ekonomik gelirlerde öğrencilerin bulunduğu bir okulda böylesine pahalı bir üniformaya geçilmesini mantıksız bulan muhalefet milletvekillerinden Manabu Tereda konuyu Japonya parlamentosuna taşıdı. Finans Bakanı Tara Aso ise ‘’Bir ilkokul çocuğu için pahalı. Sadece tek bir çocuk bile bunu alamazsa bu sorun olur" dedi.

Sıradaki Haber