17 °c

Artık onların da bir imamı var!

Ramazan ayını hem ibadet ederek hem de tatil yaparak geçirmek isteyenlere müjdeli haber Antalya'dan geldi. Antalya Müftülüğü kentteki bazı 5 yıldızlı otellerde mescitler oluşturulduğunu ve buralardan gelecek imam talebinin karşılanacağını bildirdi.

Güncel Haberi
Artık onların da bir imamı var!
Artık onların da bir imamı var!

Ramazan ayı yaz tatiline denk gelince oteller kolları sıvadı.  Antalya Müftüsü Osman Artan, kentte bazı 5 yıldızlı otellerde büyük mescitler oluşturulduğunu belirterek, buralarda imam da görevlendirileceğini kaydetti.  

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, müftülüğün Ramazan ayı boyunca sürdürülecek faaliyetleri ve oruçla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu yıl Ramazan ayının sloganının "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" şeklinde belirlendiğini belirten Osman Artan, sohbet ve vaazların ay boyunca bu kapsamda gerçekleştirileceğini kaydetti. Artan, Ramazan'da hiçbir caminin imamsız bırakılmaması konusunda da tedbirler alındığını söyledi.

'HER MEKANA YARDIM YAPACAĞIZ'

İmam, din görevlisi isteyen her yere gerekli hizmetin sunulacağını belirten Osman Artan, “Bunun yanında bazı otellerimiz var. Yaz ayına denk geldiği için Ramazan için bazı otellerimizde büyük mescitler yapıldı. İş merkezlerimizde de aynı şekilde. Oralardan da talep var. Bizden din görevlisi talebinde bulunan, Ramazan ayında vatandaşlarımızın toplu halde bulunduğu her mekana yardım yapma ve görevli gönderme konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mesela bazı kamu kurumlarının dinlenme tesisleri var. Onların da böyle talepleri var, onlar da aynı şekilde karşılanacaktır" dedi.

Sıradaki Haber