17 °c

Atatürk'e çiçek veren kız heykeline saldırı!

Atatürk'e Zonguldak ziyareti sırasında çiçek veren 5 yaşındaki Ayten Alper'in heykeline saldırı düzenlendi. Heykeldeki kol ve çiçek bölümü kırılırken dekoratif amaçlı konulan kömür parçaları da etrafa saçıldı.

Güncel Haberi
Atatürke çiçek veren kız heykeline saldırı!
Atatürk'e çiçek veren kız heykeline saldırı!

Diyarbakır'da Atatürk heykeline yapılan saldırının ardından Zonguldak'ta da Mustafa Kemal'e çiçek veren kız heykeli saldırıya uğradı.

'Hoşgeldin Gazi babam'

Zonguldak Belediyesi, 26 Ağustos 1931'de kente gemiyle gelen ve limandaki iskeleden karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ü, 5 yaşındayken 'Hoş geldin Gazi babam' diyerek çiçekle karşılayan ve şu anda 91 yaşında olan Ayten Alper’in heykelini yaptırdı. 1 metre 20 santim yüksekliğindeki bronz heykel, Atatürk’ün ilk ayak bastığı Liman Caddesi’ndeki Maden Mühendisleri Odası’nın yanındaki alana dikildi. Geçen yıl 26 Ağustos’ta Atatürk'ün kente gelişinin 85. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenle heykelin açılışı gerçekleştirildi. 

Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler heykele saldırıp heykeldeki kol ve çiçek bölümünü kırdı. Heykele dekoratif amaçlı konulan kömür parçaları da etrafa saçıldı.

Kamera kayıtları inceleniyor

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerinde inceleme yaptı. Polis, zarar gören heykelin fotoğrafını delil olarak cep telefonu kamerasına kaydederken etraftaki esnafların da ifadesine başvurdu. Polis, saldırıyı gerçekleştirenlerin belirlenmesi için heykelin bulunduğu Liman Caddesi güzergahındaki iş yeri güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Sıradaki Haber