17 °c

Atıl araziler "vitamin deposu" oldu

MERSİN (AA) - Mersin'de atıl vaziyetteki arazilerin devredildiği Toroslar Belediyesince yürütülen çalışma sonrası elde edilen ürünler, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğu mahallelerdeki okullara dağıtılıyor. Belediyeye devredilen atıl vaziyetteki araziler, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerekli çalışmalar yapılarak tarımsal üretime uygun...

Güncel Haberi
Atıl araziler vitamin deposu oldu
Atıl araziler "vitamin deposu" oldu

MERSİN (AA) - Mersin'de atıl vaziyetteki arazilerin devredildiği Toroslar Belediyesince yürütülen çalışma sonrası elde edilen ürünler, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğu mahallelerdeki okullara dağıtılıyor.

Belediyeye devredilen atıl vaziyetteki araziler, Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerekli çalışmalar yapılarak tarımsal üretime uygun hale getirilirken iklim şartlarına uygun meyve ağaçları dikiliyor. Aynı şekilde devir yoluyla belediyeye verilen narenciye bahçelerinin de bakımı yapılarak ürün alınması sağlanıyor.

Buralardan toplanan meyveler, özellikle ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğu mahallelerdeki okullara dağıtılarak öğrencilerin vitamin ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Bu yıl da olgunlaşarak ekiplerce toplanmaya başlanan yaklaşık 12 ton mandalina, öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye imkanlarıyla yetiştirip bakımını yaptıkları mandalina bahçelerinden her yıl 10-12 ton ürün aldıklarını söyledi.

Bu ürünleri özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerine dağıttıklarını ifade eden Tuna, "Narenciye üreten bir iliz ama maalesef narenciye tüketiminde eksiğiz. Hem onların mandalina yemesini, hem de C vitamini eksikliğini gidermelerini istiyoruz. Mandalina yemelerini teşvik etmek için dağıtım yapıyoruz." dedi.

Bu yıl da mandalinaları toplamaya başladıklarını ve dağıtım için hazırladıklarını vurgulayan Tuna, şu bilgileri aktardı:

"Ayrıca 40 dönümlük bir ceviz bahçemiz var. Ceviz geç yetişen ürün ve ağaçlarımız şu anda 5 yaşında. Bilim adamları son yıllarda sıkça ceviz tüketilmesi gerektiğini, protein yüklü olduğunu söylüyorlar. Ceviz üretimini de teşvik ediyoruz. Boş duran tarlaların değerlendirmesini istiyoruz. Vatandaşlara örnek olmak için mücadele ediyoruz. İsteyenlere cevizleri fide haline getirip dağıtabiliriz. Bahçemizden bu yıl 1 çuval ceviz aldık. Seneye bu 10 çuvala çıkacak sonra daha da artacak. Bunu da vatandaşlara, öğrencilere dağıtacağız. Amaç burada çocuklarımıza katkı sağlamak."

Sıradaki Haber