17 °c

Avcılar'da yenilenecek konutlarda 4 kat yasağı kalktı!

Deprem bölgesi olarak görülen Avcılar'da 2008 yılında 4 kattan yüksek binaların yenilenmesi yasaklanmıştı. Bu yasak ortadan kalktı...

Güncel Haberi
Avcılarda yenilenecek konutlarda 4 kat yasağı kalktı!
Avcılar'da yenilenecek konutlarda 4 kat yasağı kalktı!

Geçtiğimiz günlerde yapılan değişikliklerle binalara kat yasağı geldiği açıklandı.

Bu gelişmenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu kararın Avcılar'da yenilenecek konutlarda kat yasağının kalkacağını belirtti. Deprem riski bulunan Avcılar'da 4 kattan yüksek binaların yenilenmesi yasaklanmıştı.

4 kattan yüksek binalarda oturanlar yapıların yenilenmesi halinde diğer katlarda oturanların akıbetinin belli olmaması nedeniyle Avcılar'daki yenilenmesi gereken bu binalarda dönüşüm uygulanamaz oldu. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Avcılar'daki 5 veya 6 katlı binaların bunların çoğu yorgun, hasarlı, yaşlı. Sadece evler değil. Bunlar bir yere gidebilecek durumda değil. 1980 yılında müktesep hak olarak 6 kat hakkını elde etmiş binaların envanterini çıkardık. Bunların bulunduğu yerlerin altyapısı zaten 6 kata göre yapılmış. Bu meskenlerde oturuluyor, trafiğe altyapıya veya başka bir konuya ek yük getirecek durumu da yok. Mevcut binaların yenileri ile güvenli yer değiştirmesi gerekiyor. 5 ve 6 kat izni alındığında bunlar bir an önce yenilenecek. İnsanlarımız aynı mahallelerinde aynı komşuları ile parkı, pazarı ile güvenli, günümüz teknolojisi ile yapılmış güvenli binalarda oturmak istiyor. Olası bir risk nedeniyle hiçbir ayırım yapmadan bunu sağlamak gerek. İstanbul'dayız zemin sorunumuz var. Koruyucu önlemlerini bunların başında imar planı yaparak güvenli binalarla değişimini sağlamak zorundayız."

Oy birliğiyle kabul edildi

Avcılar'da geçen yılın sonlarında yapılan görüşmede 10 mahallede çalışmaları tamamlanan 7'sinin imar planı Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Yasaya göre İmar Planı Değişikliği kararı parti ayrımı yapılmaksızın ilçe belediye meclisinde alındığı için sıra süre içerisinde İBB Meclisi'ne sunuldu. İBB Meclisi'nde bu yılın ilk 3 ayında imar planı henüz onaylanmadı.

Sıradaki Haber