17 °c

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka Arnavutluk'ta:

TİRAN (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Arnavutluk'un göçmen rotasının bir parçası olmayacağını öngördüklerini ifade etti.Sobotka, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Saimir Tahiri ile görüştü.Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sobotka, Arnavutluk'un, Avusturya'nın Balkanlar'daki önemli ve stratejik...

Güncel Haberi
Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka Arnavutluk'ta:
Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka Arnavutluk'ta:

TİRAN (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Arnavutluk'un göçmen rotasının bir parçası olmayacağını öngördüklerini ifade etti.

Sobotka, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Saimir Tahiri ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sobotka, Arnavutluk'un, Avusturya'nın Balkanlar'daki önemli ve stratejik bir ortağı olduğunu vurguladı.

Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine değinen Sobotka, "Arnavutluk katılım müzakerelerinin açılmasını beklediği kilit bir noktada bulunuyor. 2017 yılı Arnavutluk için önemli bir yıl. Bu nedenle, müzakerelere başlaması için zorlukları aşması gerekiyor." dedi.

Sobotka, AB'nin de Arnavutluk'u üyeleri arasında görmek istediğini dile getirerek, "Yıllardır emniyet alanında ve uluslararası düzeyde işbirliğimiz bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Arnavutluk'un organize suç, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede büyük adımlar attığını kaydeden Sobotka, görüşmede göçmen krizini de ele aldıklarını aktararak, "Öngörümüz şudur ki, Arnavutluk göçmen rotasının bir parçası olmayacaktır. Sınır kontrol sistemi ile ilgili Arnavutluk doğru yolda ilerliyor ve teröre karşı etkileyici bir mücadele veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Arnavutluk İçişleri Bakanı Tahiri de ülkenin polis teşkilatındaki reformlarla ilgili Avusturya ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Görüşmede her alanda işbirliğin artırılmasını ele aldıklarını aktaran Tahiri, "İnsan kaçakçılığı ile mücadelede iyi bir işbirliğimiz mevcut ancak daha fazla işbirliği yapılabilir. Terörle mücadele de aynı şekilde işbirliği kapsamında önemli bir madde." diye konuştu.

Göçmen krizine de değinen Tahiri, Arnavutluk'un acil durum planının olduğunu ve olası bir acil durum için önlemlerin alındığını söyledi.

Sıradaki Haber