17 °c

Avusturya'da "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingi

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingi düzenlendi.Avusturya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından Meclis binası önünde düzenlenen mitinge, soğuk hava koşullarına rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.İstiklal Marşı ve Avusturya ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride...

Güncel Haberi
Avusturya'da Teröre Lanet, Demokrasiye Davet mitingi
Avusturya'da "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingi

VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da, "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingi düzenlendi.

Avusturya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından Meclis binası önünde düzenlenen mitinge, soğuk hava koşullarına rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Avusturya ulusal marşının okunmasıyla başlayan gösteride, meydanda 30 metrelik dev Türk bayrağı açıldı. Göstericiler, “Teröre hayır”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Avrupa teröre destek verme”, “PKK=DEAŞ=Terör, Avusturya’da PKK desteğine hayır”, “Kalbimiz Türkiye ile” şeklinde Türkçe ve Almanca dövizler eşliğinde slogan attı.

Gösteride, Türkçe ve Almanca okunan basın açıklamasında, Avrupa ülkelerine seslenilerek, teröre karşı Türkiye’ye destek çağrısı yapıldı. “Avrupa’ya barış ve kardeşliği getiren ve dünyaya örnek olan evrensel değerlerden uzaklaşıldığını görmek bizi üzüyor.” ifadeleri kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Avrupa Birliği'nden ve Avrupa ülkelerinden tek beklentimiz, demokrasinin, insan haklarının ve meşru yollarla seçilen yönetimlerin yanında yer almalarıdır. Bunun yolu da terör örgütlerine ve onları destekleyen herkese, her kuruluşa karşı ilkeli bir duruş sergilemekten geçiyor. Kendi oluşturduğu terör örgütü listesinde bulunan terör örgütlerine toleranslı davranan, yaptırım uygulamayan Avrupa Birliğinin, Avusturya Devletinin, kimseye söyleyecek sözü olamaz."

- "AB teröre yaklaştıkça demokrasiden uzaklaşıyor"

Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine destek veren uygulamalarının tüm Türkiye’de tepkiye neden olduğu belirtilen açıklamada, “Demokratik yapıya sahip bir ülkede, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemek mümkün olmamalıdır. Buna karşılık, terörle, ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığıyla birbirlerini besleyen, Avrupa Birliği değerlerinin içini boşaltan musibetlerdir. Avrupa Birliği ve Avusturya, teröristlere yaklaştığı ölçüde demokrasiden ve değerlerinden uzaklaşmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye’nin, Avrupa’yı ve tüm dünyaya hedef alan DEAŞ ile hem kendi topraklarında, hem de Suriye ve Irak’ta zorlu bir mücadele yürüttüğü belirtilerek, şunlara yer verildi:

“DEAŞ’ın İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Diyarbakır’da gerçekleştirdiği canlı bomba eylemlerinde yüzlerce masum insan hayatını kaybetti. Türkiye topraklarında PKK, Suriye’de PYD adıyla faaliyet gösteren terör örgütü, sadece son 16 ayda 320 sivili öldürmüş, 2 binden fazlasını da yaralamıştır. Aynı dönemde bu örgütün katlettiği güvenlik görevlilerinin sayısı da 785’tir. FETÖ denilen terör örgütü, geçtiğimiz 15 Temmuz’da başlattığı darbe girişimi sırasında 248 kişiyi öldürmüş, 2 bin 193 kişiyi yaralamıştır. Yine Türkiye, topraklarında 3 milyon Suriyeli ve Iraklı göçmeni yıllardır barındıran, bu ağır yükün maddi ve manevi bedellerini sırtlanan bir ülkedir. Böyle bir ülkenin terör örgütleriyle, teröristlerle yürüttüğü amansız mücadele yalnız bırakılması, hatta tam tersi bir yaklaşımla üzerine gidilmesi, Avrupa değerlerine taban tabana zıttır.”

-"Bizi, bize sorun"

Avrupa Türk Demokratlar Bitliği (UETD) Avusturya Başkanı Cem Aslan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişiminden sonra Türkiye ve Türklere yönelik Avusturyalı politikacıların çok yanlı bir tutum sergilediklerini, Avrupa’nın genelinde Türkiye karşıtı bir duruşun olduğunu, Avusturya’nın ise açık ara önde yer aldığını vurguladı.

Aslan, 4 Aralık'ta Avusturya'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinerek, büyük olasılıkla aşırı sağcı partinin adayının seçimi kazanacağını, burada sosyal demokrat ve liberal partilerin teröre yakın tutumunun etkili olduğunu ifade etti.

Avusturya’nın terör yanlısı tutumuna karşı, demokrasiden yana, terör karşıtı bir duruş sergilemek için burada toplandıklarını söyleyen Aslan, politikacılara çağrıda bulunarak,“Bizi başkalarından dinliyorlar, bizi PKK yanlısı, FETÖ yanlısı kişilerden dinliyorlar, Türkiye ile alakalı bir durumda halka insinler, bize sorsunlar, biz gereken açıklamaları yapıyoruz ancak bizi yok sayıyorlar, bizim tepkimiz buna.” diye konuştu.

Gösteriye katılan vatandaşlar, Avrupa ve Avusturya'nın terör örgütlerine mensuplarına verdiği desteği çekmesini istedi.

Türküler ve marşlar eşliğinde yaklaşık üç saat süren gösteri olaysız sona erdi.

Sıradaki Haber