17 °c

Bahçeli'den Rıza Zarrab yorumu: Bu şarlatan...

MHP lideri Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında Rıza Zarrab'ın ABD'de görülen davasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Güncel Haberi
Bahçeliden Rıza Zarrab yorumu: Bu şarlatan...
Bahçeli'den Rıza Zarrab yorumu: Bu şarlatan...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Son dönemde hükümetle yakın ilişkiler içinde bulunan Bahçeli, ABD ile iplerin iyice gerilmesine neden olan Rıza Zarrab meselesinde de parti olarak görüşlerini bildirdi.

Bahçeli, Rıza Zarrab'a ilişkin, "Zarrap denen şarlatan, ABD’nin kanunlarına göre suç işlediyse yargılansın, cezasını çeksin"  ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin konuşmasındaki ilgili bölüm tam olarak şöyle:  



Şu sıralarda ABD'de süren bir yargı süreci vardır. Aynı zamanda Türk vatandaşı olan İran kökenli karanlık bir şahıs üzerinden adeta Türkiye yargılanmak, sanık sandalyesine oturtulmak istenmektedir. ABD'deki dava siyasallaşmıştır. Sanığı, tanığı, itirafçısı, yargıcı ile Türkiye'yi hedef alan bir komplo senaryosu sahneye konulmuştur. Zarrab denilen şarlatan bir suç işlediyse yargılansın ve hakettiği cezaya çarptırılsın. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye'ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye'ye vermelidir. Yargılanmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır. 

Sıradaki Haber