17 °c

Bakanlar Kılıç ve Tüfenkci Malatya'da

MALATYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Türkiye'nin 4 bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başbakanlığı döneminde başlatılmış olan bu projelerin çerçevesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor sportif anlamda'' dedi.Bakan Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Şeker Spor Komplesinde yer alan Malatya Merkez Spor Salonu ve yüzme salonu...

Güncel Haberi
Bakanlar Kılıç ve Tüfenkci Malatya'da
Bakanlar Kılıç ve Tüfenkci Malatya'da

MALATYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''Türkiye'nin 4 bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başbakanlığı döneminde başlatılmış olan bu projelerin çerçevesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor sportif anlamda'' dedi.

Bakan Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Şeker Spor Komplesinde yer alan Malatya Merkez Spor Salonu ve yüzme salonu ile kentte yapımı devam eden stadyumu inceledi.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, spor tesisleri ile ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini belirtti.

Malatya'ya yakışan bir stadyumun yapıldığını, daha önce TOKİ marifetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığının sorumluluğunda yapılan statyumda bir gecikmenin olduğunu kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

''Daha önceki gecikmenin sebebi de şudur maalesef bazen olabiliyor, ilk yüklenici firmayla sıkıntı yaşandı. Şu anda inşaatı üstlenmiş olan firmamızda herhangi bir sıkıntı sorun yok. Kendisine verilen program çerçevesinde hatta onun biraz daha üstünde performansla işlere devam ediyorlar. İyi gidiyor inşaat. Tabi Malatya stadyumundaki eksiklerin giderilmesiyle alakalı bir sıkıntı yaşamadık, yaşamayacağız inşallah. Çimler serilmeye başlandı. Oturması kök salması, onun da belli bir süresi var. Önümüzdeki belli bir süre daha burada çalışmalar devam edecek ama önemli olan çalışmaların rayına girmiş olması. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde 2017 ilk yarısının içerisinde burada işler tamamlanacak ve Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynayabileceği zaman gelecek.''

Stadyum çalışmasının tamamlanması için en az 3 aylık bir sürecin gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Türkiye'nin 4 bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başbakanlığı döneminde başlatılmış olan bu projelerin çerçevesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor sportif anlamda. Türkiye'de şu anda 30 stadyumun inşaatı devam ediyor. Bunların içerisinde tamamlanmış olanlar var. Örneğin Antalya, Sivas, Eskişehir tamamlandı. Bununla beraber Trabzon stadımız çok kısa bir süre içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla inşallah açılacak. Gaziantep stadımızda şu anda işlerimiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunları niye söylüyorum, değerli arkadaşlar eleştirmek istediğiniz zaman şunu bile yapabilirsiniz, 'şuradaki çeliğin rengi niye şöyle olmuş' da diyebilirsiniz. Burada çok büyük yatırımlardan, uluslararası yatırımlardan bahsediyoruz. bunları bu hükümet, AK Parti iktidarları döneminde yapıyoruz, 'yapacağız demiyoruz' yapıyoruz. Sayın Başbakanımızın çok güzel bir sözü var, 'laf üstüne laf koymaya değil taş üstüne taş, iş üstüne iş koymaya geldik' diye. Çalışmalarımız devam ediyor.''

- Gençler, spor alanlarında zaman geçirmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Malatya'nın spor üssü olmasını sağlayan Bakan Kılıç ile hükümete teşekkür etti.

Türkiye'de spor alanında yapılan çalışmalara dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti :

"Bugün gezdiğimizde gördük ki hem alt hem üst yapısıyla artık Türkiye de sportif anlamda önemli noktalar arasına girdi. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz boş vakitlerini kahve köşelerinde değil bu salonlarda, sahalarda geçirsin. Bu Malatya halkı için yapılan alanlar. Buralar aynı zamanda sosyal alanlar. Sadece 15 günde bir maç yapılmasıyla buraların değerlendirilmesini doğru olmadığını Cumhurbaşkanımız da defaatle dile getirdi.''

Bakan Kılıç ile Bakan Tüfenkci daha sonra İnönü Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Hacı Hafize Özal Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Sıradaki Haber