17 °c

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu

Çankaya Köşkü'nde saat 9.30'da Başbakan Binali Yıldırım eşliğinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı ve FETÖ soruşturması başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fırat Kalkanı Harekatı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin orada...

Güncel Haberi
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu

Çankaya Köşkü'nde saat 9.30'da Başbakan Binali Yıldırım eşliğinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı ve FETÖ soruşturması başta olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı Harekatı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin orada bulunmasıyla ilgili herhangi bir problemimizin olmadığını söyledi. Kurtulmuş, PYD ve YPG'yi ayrı tutarak terör örgütü olduklarını vurgulayıp koridor kurmalarına hiçbir şekilde Türkiye tarafından izin verilmeyeceğini söyledi. Oluşturulmaya çalışılan koridorun Suriye'nin bölünmesine yol açacağını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğini söyleyip gerekli müdahalenin yapılacağını açıkladı. Başbakan Yardımcısı, YPG güçlerinin Menbiç başta olmak üzere Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduğunu ifade edip bu gelişmenin Türkiye için önemli ve olumlu olduğunu ekledi.

Musul ve Rakka operasyonları

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Musul ve Rakka operasyonlarında Türkiye'nin tavrının net olduğunu söyledi. Bu operasyonlarla ilgili açıklama yapan kurtulmuş şunları söyledi:

"Biz her iki yerde de Rakka'da da Musul'da da yerel unsurların operasyonların ana unsuru olması görüşünü savunuyoruz. Burada bu şehirlerin zaten yaşayan unsurları, buradaki ılımlı muhalefet unsurları, bunlar Rakka ve Musul'daki operasyonların esasını teşkil etsin ve bu operasyonlar uluslararası koalisyonun kontrolünde yapılsın. Bunun içerisinde de özellikle PYD ve YPG güçlerinin, her iki operasyonda da bulunmaması Türkiye için önemlidir."

FETÖ soruşturmaları

Darbe girişimi sonrasında başlayan FETÖ soruşturmaları için adaletli davranılacağını vurgulayan Kurtulmuş, "FETÖ'nün işlediği suç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hatta hiç abartmadan söylüyorum; Anadolu ve Rumeli topraklarında bulunuş tarihimizin en ağır suçudur. Bu ağır suçla irtibatlı ve iltisaklı olan her kim varsa o da en ağır suçun ortaklarıdır. İlla uçağı kaldırıp Meclis'i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama o bir kişinin arkasında binlerin, on binlerin olduğunu da hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu ağır suçu hafifletecek hiçbir söz ve teşebbüsün içerisinde olunmaması lazım. İlk günden beri bunu söylüyoruz. Ama aynı şekilde adaletli davranacağız. Kimsenin haksız yere burnunun kanamaması, kimsenin haksız yere bir takibata uğramamasını da sağlayacağız. Bu hassasiyet içinde bu soruşturmalar devam ediyor" dedi.

Sıradaki Haber