17 °c

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Ayvalık ilçesinde, dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağış yüzünden su baskınları yaşanan bazı ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için ekipler çalışmalarını sürdürürken, ulaşımda sıkıntı görülen E-87 karayolunda trafik açıldı. Metrekareye 215 kilogram yağış düşen Ayvalık'tan geçen, Çanakkale ve İzmir'i birbirine bağlayan E-87...

Güncel Haberi
Balıkesir'deki kuvvetli yağış
Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Ayvalık ilçesinde, dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağış yüzünden su baskınları yaşanan bazı ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için ekipler çalışmalarını sürdürürken, ulaşımda sıkıntı görülen E-87 karayolunda trafik açıldı.

Metrekareye 215 kilogram yağış düşen Ayvalık'tan geçen, Çanakkale ve İzmir'i birbirine bağlayan E-87 karayolundaki trafik yoğunluğu sona erdi. Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine, su baskınları yüzünden evlerinde ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için ekiplerin çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Nazlı, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bulunduğumuz yer E-87 karayolu akşam sıkıntılıydı ancak şimdi tam olarak trafiğe açıldı. Su birikintisi olmuştu, şimdi tahliyesi tamamlandı. Karayolu çalışanları geceden itibaren çalışmalarını sürdürdü. Ancak Ayvalık şehir merkezinde geceden itibaren ciddi bir yağış olduğu için altyapı kaldırmadı. Birçok yerde yollar kullanılmaz hale geldi. Buna karşın ilçede bir can kaybı yaşanmadı. Yaklaşık 700 küçükbaş hayvanın telef olduğunu söyleyebiliriz. Tarım arazilerinin büyük bölümü sular altında fakat bu konuda henüz hasar tespit çalışmasına başlamadık. Hasar tespit çalışmaları bitince net bir şeyler söyleyebiliriz."

Ayvalık sakinlerinden Burhan Özdemiş, ilçede ilk defa böyle bir olayla karşılaştıklarını aktardı. Bazı komşularının hala evlerinde mahsur olduğunu dile getiren Özdemiş, "25 yıldır Ayvalık'ta yaşıyorum ilk kez böylesini gördüm. Buna afet diyebiliriz. Evler arabalar su içinde. Yani bazı vatandaşlar kapısını açıp evinde çıkamıyor. İnsanlar mahsur kalmış durumda." diye konuştu.

Sabah işe gitmek için motosikletiyle yola çıkan ancak trafiğe kapalı olduğu için yolda kalan Harun Beyaz, "Sarımsaklı'da oturuyorum, Ayvalık şehir merkezine gidemiyorum. Yolun kenarında bekliyoruz. Yolda kaldık. Geceden beri yağıyor, hiç durmadı." dedi.

İlçenin bazı mahallelerinde evlerinden çıkamayan ve yardım bekleyen vatandaşların olduğu bildirilirken, ekipler ana yolların açılması ve mahsur kalanların kurtarılması çalışmalarına ağırlık veriyor.

Sıradaki Haber