17 °c

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Gömeç ilçesinde sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, bir köprü yıkıldı.Kaymakam Cumhur Duran, AA muhabirine, ilçede metrekareye 160 kilogram yağış düştüğünü, bunun da su baskınlarına yol açtığını söyledi. Gece boyunca Belediye Başkanı Kazım Arslan ile ekiplerin çalışmalarını yakından takip...

Güncel Haberi
Balıkesir'deki kuvvetli yağış
Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Gömeç ilçesinde sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, bir köprü yıkıldı.

Kaymakam Cumhur Duran, AA muhabirine, ilçede metrekareye 160 kilogram yağış düştüğünü, bunun da su baskınlarına yol açtığını söyledi.

Gece boyunca Belediye Başkanı Kazım Arslan ile ekiplerin çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Duran, Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'nde yıkılan köprünün olası bir felaketin önüne geçtiğini bildirdi.

"Ciddi anlamda dereler yükseldi. İki deremiz taşkın riskiyle karşı karşıya kaldı. 00.00-00.30'dan itibaren o derelere müdahale edilmeye başlandı." diyen Duran, şöyle devam etti:

"Belediye ekipleri ve özel iş makinelerini hemen sahaya çağırdık. Özellikle mahallelerde tıkanan rögarlar ve dere yataklarına müdahale ederek, biraz rahatlatmaya çalıştık. Ama ciddi anlamda yağış olduğu için felaketin boyutunu sahada gezerken gördük. Sevindiren tek gelişme, can kaybının yaşanmamış olması. Özellikle sabah saatlerinden itibaren hasar tespit çalışması başlattık. Gerek tarımsal ürünlerde meydana gelen zarar tespiti, gerekse haneler ve iş yerlerindeki hasar tespitiyle ilgili çalışmalara başlandı. Kesin rakam vermemiz mümkün değil ama özellikle Kemalpaşa, Mithatpaşa ve Yaya mahallelerinde tek katlı haneler ve iş yerlerinde hasarların olduğunu gözlemliyoruz. Sabaha kadar bunları yerinde gezdik, gördük, tespit ettik. Ümit ediyorum ki devletin imkanlarıyla, vatandaşın mağduriyetini kısa zamanda çözüme kavuşturmuş oluruz."

Belediye Başkanı Arslan da su baskınları nedeniyle ilçede çok sayıda ev ve iş yerlerinin zarar gördüğünü, küçükbaş hayvanların telef olduğunu bildirdi.

Arslan, "Biraz da olsa önlem almamıza rağmen büyük bir sel baskınına uğradık. Can kaybımız yok. Hayvan telefimiz var belli sayıda. Evlerde su baskınları yaşandı. Bir hayli üzüldük. Köprümüz yıkıldı. Yıkıldıktan sonra gördük ki çok zayıf bir köprüymüş. Orada biraz çalışma da yaptık, önünü açtık. Köprü yıkılmasaydı hakikaten o bölgede, Mithatpaşa ve Kemalpaşa mahallelerinde çok daha büyük zaiyat olacaktı." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber