17 °c

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, sel baskınından zarar gören Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu.Vali Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile selin zarar verdiği Sarımsaklı ve Laka mevkisini inceledi.Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'ta şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile...

Güncel Haberi
Balıkesir'deki kuvvetli yağış
Balıkesir'deki kuvvetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, sel baskınından zarar gören Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile selin zarar verdiği Sarımsaklı ve Laka mevkisini inceledi.

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayvalık'ta şiddetli yağış nedeniyle oluşan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sel nedeniyle Gömeç'te de bir köprünün yıkıldığını belirten Yazıcı, "Hasar tespit çalışması yapıyoruz. Gerçekten çok ciddi bir hasar söz konusu. Sel suları beraberinde getirdiği çamur ve çakıl taşlarıyla vatandaşlarımızı mağdur etmiş durumda. Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Mağdur vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca gerekli yardımları yapmaya çalışacağız." dedi.

Dere yataklarının kapatılmaması ve ıslah edilmemesi nedeniyle sel gibi doğal afetlerde zararın artış gösterdiğine işaret eden Yazıcı, "Bu dere yataklarına hiçbir bahanenin ardına saklanmadan müdahale etmemiz gerekiyor. Dere yataklarımızı Devlet Su İşleri kanalıyla ıslah edeceğiz. Ayvalık'ta başta Nikita olmak üzere tüm derelerimizi ıslah edeceğiz. Önümüzdeki günlerden itibaren ıslah çalışmalarımız başlayacak." diye konuştu.

Vali Yazıcı, Ayvalık’ın afet bölgesi ilan edilip, edilmeyeceğine ilişkin de “Bakanlar Kurulu tarafından afet bölgesi ilan edebileceği kadar büyük bir afet değil bu, zannetmiyorum.” açıklamasında bulundu.

Sıradaki Haber