17 °c

Barzani'ye çok sert tepki! Her türlü adımı atarız

Bağımsızlık referandumunda ısrar eden IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye Başbakan Binali Yıldırım'dan bir uyarı daha geldi. Yıldırım, "Her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Güncel Haberi
Barzaniye çok sert tepki! Her türlü adımı atarız
Barzani'ye çok sert tepki! Her türlü adımı atarız

Başbakan Binali Yıldırım, tüm uyarıları görmezden gelerek 25 Eylül'de referandumu yapacaklarını açıklayan IKBY'ye çok sert bir mesaj gönderdi.   

ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, 'Barzani kararımızı 22 Eylül'deki MGK sonrasında görecek' açıklaması sonrasında Başbakan Yıldırım da referandumun ulusal güvenlik meselesi olarak görüldüğünü belirtti ve ekledi, "Her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın."

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, şunları kaydetti:

"IKBY'nin düzenlemeyi planladığı referandum, ülkemiz için bir ulusal güvenlik meselesidir. Bu konuda gereken her türlü adımı atacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın."

MÜDAHALE EDERİZ

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de dün yaptığı açıklamada uyarı tonunu bir üst perdeye çekti. İbadi, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, IKBY'nin referandum planıyla ilgili "Irak halkının hukuk dışı güç kullanımıyla tehdit edilmesi halinde askeri açıdan müdahale edeceklerini" ifade etti. 

Sıradaki Haber