GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistinli kadınlar, "Batı Şeria ve Kudüs'teki İntifadaya Destek" programı düzenledi.
Hamas hareketinin kadın kollarının Gazze'deki Seraya Meydanı'nda düzenlediği programa, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye ile hareketten üst düzey bazı yetkililer katıldı.
Programda konuşan Hamas yetkilisi Fethi Hammad, "Batı Şeria ve Kudüs'teki intifada, işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistin halkına yönelik işlediği suçlara karşı duyulan öfkeyi ifade etmek için başladı. Başarısız olması için kurulan komplolara rağmen intifada devam edecek" dedi.
Tüm Filistinlilere seslenerek, İsrail ile mücadelede yeni yollar geliştirme çağrısında bulunan Hammad, ayrıca Filistin yönetimine bağlı emniyet birimlerine, İsrail'e karşı halka destek olma çağrısı yaptı.
Hamas'ın kadın kolları sorumlusu Reca el-Halebi de "Filistin'in özgürlüğü için tek yol direniş. Filistin'in tarihi topraklarındaki bir karıştan bile vazgeçilemez. Bunun için tüm vesilelerle intifadaya destek olunmalı" ifadelerini kullandı.
Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı. İsrail vatandaşları ve Yahudi yerleşimcilerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 25'i çocuk, 5'i kadın olmak üzere 114 kişi hayatını kaybetmişti.














