17 °c

Belgrad'da sığınmacılara yardım kermesi

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, sığınmacı kadınların yaptığı el işi ürünlerin satıldığı kermes açıldı.Tüm gelirin sığınmacı kadınlara aktarılacağı kermesin açılışına Sırp Prens Aleksandar Karadjordjevic ve eşi Katarina, Meclis Başkanı Maja Gojkovic ve diğer yetkililer katıldı.Sığınmacılara emekleri için teşekkür eden Prens Aleksandar, sığınmacı olmanın...

Güncel Haberi
Belgrad'da sığınmacılara yardım kermesi
Belgrad'da sığınmacılara yardım kermesi

BELGRAD (AA) - Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, sığınmacı kadınların yaptığı el işi ürünlerin satıldığı kermes açıldı.

Tüm gelirin sığınmacı kadınlara aktarılacağı kermesin açılışına Sırp Prens Aleksandar Karadjordjevic ve eşi Katarina, Meclis Başkanı Maja Gojkovic ve diğer yetkililer katıldı.

Sığınmacılara emekleri için teşekkür eden Prens Aleksandar, sığınmacı olmanın zorluğundan bahsetti ve tüm toplumun bu kişilere yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

Prenses Katarina da tüm vatandaşları bu anlamlı kermesi ziyaret etmeye çağırarak "Bu kadınlar evlerini, hayatlarını terk etmek zorunda kaldı. Bu el işi ürünlerle en zor zamanlarda ailelerine destek oldular." ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Gojkovic de kermesin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm Belgradlılara Noel'in yaklaştığı bu günlerde ihtiyacı olanlara yardım elini uzatmaları çağrısında bulundu.

Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Nenad Ivanisevic de kendisinin de Bosna'daki savaşta Hersek bölgesinden Sırbistan'a göç ettiğini anımsatarak "Böyle durumlarda birlik olmanın, dayanışma sergilemenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum." dedi.

Göçmen ve Göç İşleri Komiseri Vladimir Cucic, devletin sığınmacılar için yüzlerce daire inşa ettiğine ve bin 500'den fazla sığınmacıya para yardımı yaptığına işaret ederek kermeste ürünleri bulunan kadınların da bu yardımlardan faydalanması temennisinde bulundu.

Sıradaki Haber