17 °c

Beykozlu Mozart'a YÖK'ten müjde!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, Mozart'la aynı müzik kulağına sahip otizmli Yunus Yazar'ın İstanbul Üniversitesi'nde yetenek sınavlarına alınmasına yönelik sürecin başlatıldığını bildirdi.

Güncel Haberi
Beykozlu Mozarta YÖKten müjde!
Beykozlu Mozart'a YÖK'ten müjde!

Otizmli Yunus Yazar'ın durumu, YÖK tarafından incelemeye alınırken, bugün YÖK Başkanı Saraç'tan Yunus'a sevindirici haber geldi.

Saraç, "Ben de Yunus kardeşimizi aradım, görüştüm ve süreci başlattık. Bugün itibarıyla da İstanbul Üniversitesine Yunus kardeşimizin durumunun tespit edilmesi ve bu tespit gerçekleştiğinde işlemlerin yürütülmesi hususunda da yazımızı gönderdik. Herhalde çok güzel, kendisini mutlu edecek bir sonucun en yakın süre içerisinde de çıkacağını ümit ediyorum" dedi.

Ünlü sanatçı Cem Yılmaz da Yunus için harekete geçen isimlerden olmuştu. Ünlü sanatçı, maddi zorluk çeken Yunus için Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa ben burs vermek isterim" ifadelerini kullanmıştı.

 Yunus'un, dünyada Mozart, Beethoven, Chopen gibi sanatçılarda görülen, herhangi bir sesi referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme olarak adlandırılan üstün müzik yeteneği "absolut kulağa" sahip olduğu belirtiliyordu.

Sıradaki Haber