17 °c

İstanbul'da helikopter düştü! 7 ölü

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde kuleye çarpan helikopter düştü... Kazada 7 kişi öldü. Helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve 1 Türk yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Güncel Haberi
İstanbulda helikopter düştü! 7 ölü
İstanbul'da helikopter düştü! 7 ölü

İstanbul'da Büyükçekmece'de kuleye çarpan  helikopter düştü 5 kişinin cenazesine ulaşıldı.. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri gönderildi. 

İstanbul Büyükçekmece'de bir helikopter düştü. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düşmüş olabileceği belirtiliyor. Önce televizyon kulesine çarptığı belirtilen helikopterin düştüğü bölgede ekiplerin çalışması devam ediyor. Eczacıbaşı'na ait helikopterde üst düzey yöneticilerinin bulunduğu belirtiliyor.

İlk etapta helikopterin yangın söndürme helikopteri olduğu iddia edilmişti. Ancak gelen son bilgilere göre yangın söndürme helikopteri değil. DHA'nın haberine göre Sikorsky S-76 tipi helikopterde 2'si pilot 7 kişi bulunuyordu. Yolcular ise 2 kadın, 3 erkekten oluşuyordu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde Eczacıbaşı Holding'e bağlı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen de hayatını kaybetti. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan

PİLOTUN İSMİ BELLİ OLDU

Helikopter pilotlarının Alaaddin Nacar ve Ahmet Bulut olduğu öğrenildi.

HELİKOPTER ECZACIBAŞI'NIN... BOZÖYÜK'E GİDİYORLARDI

Düşen helikopterin Eczacıbaşı'na ait olduğu belirtildi. Atatürk Havalimanı'ndan Bilecik'in Bozöyük bölgesindeki fabrikaya gezi amaçlı gidiyorlardı.

BELEDİYE BAŞKANI: 5 KİŞİNİN CENAZESİ VAR

Büyükçemekece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada 5 kişinin cenazesi var. Yangın söndürme helikopteri değil. Özel bir helikopter olduğu söyleniyor. Bölgemizdeki helikopter firmalarıyla görüştük, İstanbul tarafından gelen bir helikopter olduğu kesin. Kuleye çarptığı yönünde kesinlik yok, sisten dolayı gözükmüyor" dedi.

S-76C helikopterin özellikleri;

En yüksek hız: 287 km/sa
Uzunluk: 16 m
Ağırlık: 3.177 kg
Düz uçuş hızı: 249 km/sa
Kanat açıklığı: 13 m
Motor tipi: Allison Model 250

Kuğu Havacılık kimin?

Kuğu Havacılık ve Turizm Anonim Şirketi 02 Nisan 2007 tarihinde tescil edilerek, mesleğinde son derece tecrübeli iki kaptan pilotun ortak kararı ile temelleri atılmış bir işletmedir. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimler sonucu 06 Mart 2008 tarihinde AOC belgesi almış ve filosundaki havaaracı sayısı 4’e (Dört) ulaşmıştır.

Sıradaki Haber