17 °c

Bodrum'da göçmen kaçakçılığı operasyonu

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde 88 kaçağı yurt dışına geçirmeye çalıştıkları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı. Yalıkavak Mahallesi Tilkicik Koyu'nda karaya oturmuş bir yat olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı.Belirtilen yatta arama yapan ekipler, aralarında çocukların da olduğu 86 Suriyeli ile 2 Sri Lanka uyruklu kaçağı yakaladı. Kaçakların...

Güncel Haberi
Bodrum'da göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bodrum'da göçmen kaçakçılığı operasyonu

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde 88 kaçağı yurt dışına geçirmeye çalıştıkları iddia edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yalıkavak Mahallesi Tilkicik Koyu'nda karaya oturmuş bir yat olduğu ihbarını alan Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

Belirtilen yatta arama yapan ekipler, aralarında çocukların da olduğu 86 Suriyeli ile 2 Sri Lanka uyruklu kaçağı yakaladı. Kaçakların, Bodrum'dan yasadışı yollarla Yunanistan'ın İstankoy Adası'na geçmeye çalıştıkları tespit edildi. Olayla ilgili tekne kaptanları M.A. ve M.A.D, Gündoğan sahilinde yakalandı.

Bu kişilerin ifadeleri doğrultusunda araştırmalarını genişleten güvenlik birimleri, göçmen kaçakçılığı olayına karıştıkları öne sürülen ve aralarında otel işletmecilerinin de olduğu R.İ, S.K, V.D, C.A, E.K, Y.T. ve U.Ö'yü Bodrum ve Güllük'ün Boğaziçi mevkilerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Öte yandan, sahil güvenlikteki işlemleri tamamlanan kaçaklar, Muğla Yabancılar Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Sıradaki Haber