17 °c

Bodrum'da büyük yangın!

Muğla'nın en gözde tatil beldesi olan Bodrum'da çöp depolama alanında büyük bir yangın çıktı. Ekiplerin müdahale ettiği yangının ormanlık alana sıçramaması için geniş çapta güvenlik önlemleri alındı.

Güncel Haberi
Bodrumda büyük yangın!
Bodrum'da büyük yangın!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde katı atık vahşi çöp depolama alanında gaz sıkışması sonucu yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ekiplerin müdahele ettiği yangının ormalık alana yayılmaması için görevliler tedbir aldı.

Bodrum ilçesinin Yokuşbaşı Mahallesi, Torba istikametindeki katı atık vahşi çöp depolama alanında gaz sıkışması nedeniyle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan yangına, Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince müdahale ediliyor.


Ekipler müdahale etmekte zorlanıyor

Ekipler, yoğun duman nedeniyle yangına müdahale etmekte zaman zaman güçlük çekiyor. Çöplük kısmında etkili olan yangının ormanlık alana sıçramaması için belediye görevlileri iş makineleriyle tedbir almaya çalışıyor.


"Hala kontrol altına alınmaya çalışılıyor"

Kepçe operatörü Osman Saykal, yangının hafta sonundan bu yana aralıklarla devam ettiğini söyledi. Saykal, "Havaların ısınmasıyla yanmaya başladı. Hala kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alttan alttan yanıyor, söndürülmesi de zor." diye konuştu.


Duman bölge halkını etkiliyor

Öte yandan bölgeden çıkan yoğun duman, ilçe merkezi ve Torba Mahallesi başta olmak üzere, yarımadanın büyük bir bölümünü olumsuz yönde etkiliyor.

Sıradaki Haber