17 °c

Borsa İstanbul'a Fetö Operasyonu!

FETÖ'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Borsa İstanbul'da örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen ve görevden uzaklaştırılan 102 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Güncel Haberi
Borsa İstanbula Fetö Operasyonu!
Borsa İstanbul'a Fetö Operasyonu!

Borsa İstanbul'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon başlatıldı. 6 ilde 102 şüpheli hakkında gözaltı kararı Evlerde arama yapıldı, 57 kişi yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörle ve Örgütlü suçlar Bürosu, Borsa İstanbul'da Fetullahçı terör örgütü ile iltisakı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan 102 şüpheliye yönelik operasyon başlattı.Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri, 104'ü İstanbul'da olmak üzere Giresun, Balıkesir, Kayseri, Bursa ve  Ankara'daki toplam 110 adrese eş zamanlı operasyon başlattı.Evlerde arama yapan polis 57 kişiyi gözaltına aldı.  4 şüphelinin yurt dışında bulundukları belirlendi.  Ekiplerin adreslerdeki arama  çalışmaları sürüyor.

Haklarında gözaltı kararı alınan şüphelilerden bazılarının  çalıştıkları Borsa İstanbul'dan daha önce çıkarıldıkları, bir kısmının da  "ByLock" kullanıcısı olduğu  Bank Asya'da örgütün talimatı ile hesap açtıkları ve diğer örgütsel faaliyetlerde bulundukları saptandı.Sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Sıradaki Haber