17 °c

Böyle Eylül ayı görülmedi! Herkes plajda

Türkiye genelinde yaşanan sıcak hava dalgası Samsun'u da etkiledi. Son 49 yılın en sıcak eylül ayının yaşandığı kentte sahiller dolup taştı.

Güncel Haberi
Böyle Eylül ayı görülmedi! Herkes plajda
Böyle Eylül ayı görülmedi! Herkes plajda

Samsun'da böyle Eylül ayı görülmedi. Sıcak hava kenti etkisi altına alırken Samsunlular plajlara akın etti.  

Karadeniz'in en uzun sahillerinden birine sahip Samsun'da, eylül ayında plajlarda doluluk yaşanıyor.  Genellikle eylül ayının yağışlı geçtiği ve deniz sezonunun Akdeniz ve Ege'ye göre erken bittiği bölgede, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, işletmecileri ve denizseverleri mutlu etti.

Eylül ayında denize giren vatandaşlar, sıcak havanın tadını çıkardı.

Samsun Meteoroloji 10. Bölge Müdür Vekili Yücel Yüce, Türkiye'de olduğu gibi Karadeniz Bölgesi'nde de eylül ayı olmasına rağmen sıcak hava dalgası görüldüğünü söyledi.

35 DERECEYE ÇIKTI

Karadeniz Bölgesi'nde uzun yıllar ortalamasına göre eylül ayının yağışlı geçtiğini, bu yıl ise sıcaklıkların yüksek seyrettiğini dile getiren Yüce, "Bu sene eylül ayında sıcaklıkların biraz artması ile yağış eksikliği görülüyor ancak bu endişe edilecek bir durum değil. Türkiye genelinde aynı şekilde sıcaklık yüksek gösteriyor kendini. Samsun'da en yüksek sıcaklık 1968 yılında 38,3 derece olarak görülmüş. Bu yıl ise geçtiğimiz günlerde eylül ayı için o sıcaklık değerinden sonraki en yüksek değer olan 35,1 derece ölçüldü" dedi.

Sıradaki Haber