17 °c

Bozdağ'dan flaş saldırı açıklaması! Hesap verecekler

HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan tepki geldi. Bozdağ, "Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı" dedi.

Güncel Haberi
Bozdağdan flaş saldırı açıklaması! Hesap verecekler
Bozdağ'dan flaş saldırı açıklaması! Hesap verecekler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıranlar hakkında adli tahkikat başlatıldığını açıkladı. 

Bozdağ'ı açıklaması şöyle...

"Cenazenin mezarlıktan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum ama kamuoyunda sanki böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü ona böyle bir şey yapılması daha da büyük bir çirkinlik, saygısızlık olur. Büyük bir suç olur. Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir, onun dışında yapılacak şeyler inancımızın da tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Toplumumuzu gerecek, insanlarımız arasındaki kardeşlik hukukunu zedeleyecek böylesi saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Bu tür davranışların kimseye bir faydası yok. Bu saldırıyı kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu çirkinliği yapan şahıslarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Adli yargı önünde yaptıklarının hesabını vereceklerdir"

Sıradaki Haber