17 °c

Bu açıklama çok konuşulur! AK Parti'den Akşener'e...

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Meral Akşener'in kuracağı yeni partiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akdağ, FETÖ'nün dolaylı olarak yeni partiyi desteklediğini belirterek "Oy açısından bir tek tuğla bile koparamazlar" dedi.

Güncel Haberi
Bu açıklama çok konuşulur! AK Partiden Akşenere...
Bu açıklama çok konuşulur! AK Parti'den Akşener'e...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden muhalif MHP'lilerce kurulacak yeni partiye kadar gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, başkan yardımcılıkları ile MHP’yle ortak aday yönündeki iddiaları yalanladı. Akdağ, “AK Parti’nin oyu zaten yüzde 50...” dedi. 

Cevabı MHP verdi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, NTV’nin konuğu oldu ve soruları yanıtladı. Akdağ, siyasette 2019 hesapları üzerine yapılan tartışmalar, eski başbakanlardan Tansu Çiller ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkan yardımcılıklarına getirileceği yönündeki haberlere ve MHP ile ortak aday iddialarına yanıt verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın iddiaları yalanlamasını hatırlatan Akdağ, “Cevabı MHP vermiş oldu. Biz hep diyalogdan bahsetmiyor muyuz, kavga edilmesin ve birlikte çalışılsın denmiyor mu? Bunu anayasa referandumunda gösterdik. Yarın Cumhurbaşkanı seçileceği zaman vatandaşlarımız bu gözle bakacaklar. Farklı bir sisteme giriyoruz. Bir taraftan Meclis grupları oluşacak, bir taraftan da yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı seçeceğiz.

AK Parti'nin oyu yüzde 50

Hedef yüzde 51’lik kitleyi yakalayabilmek, MHP ile işbirliği olacak mı?

AK Parti’nin oyları yüzde 50. Ortak aday çıkarıyoruz demeye gerek olmayabilir... HDP-CHP yakınlığı dikkat çekiyor. CHP milletvekilinin İHA’larla ilgili söylemleri dikkat çekicidir. Bölgedeki Kürt kardeşlerimizin canına okumuş olan PKK, şimdi sırt üstü yere yatırılmış durumda. Bunun için sevinilmesi gerekir. Ne demek istiyor CHP’li milletvekili. Partiden ya da Sayın Kılıçdaroğlu’dan henüz bir açıklama gelmedi, bekliyorum... CHP bu tutumundan vazgeçmediği sürece millet nazarında olumlu bir yere oturamayacak." diye konuştu.

FETÖ desteği var

Meral Akşener ve MHP'den ayrılan başka isimler yeni parti kurma hazırlığında. Bu durum siyasi yelpazeyi nasıl etkiler? AK Parti tabanını hedef alır mı?

"Oy açısından bir tek tuğla bile koparamazlar. Türkiye, böyle toplum mühendisliğiyle, tepeden inme birçok partinin kuruşlmasına tanık oldu. Bir kursunlar da görelim. Ballandıra ballandıra anlatıyorlar, er meydanına çıksınlar görelim bakalım neymiş. MHP’yi de önemli ölçüde etkileyeceğini düşünmüyroum, benzerlerinde gördük. Toplum mühendisliği ve arkasında bir takım güçlerin olduğu; dolaylı olarak bir FETÖ desteğinin olduğu bir parti. Bu tutmaz, milletin vicdanında bu partinin önemli bir oy oranına sahip olacağıını hiç düşünmüyorum."


Sıradaki Haber