17 °c

Bu dondurmacı İtalyanları birbirine düşürdü!

İtalyan yüksek mühendis Elena Pallotta, ülkesini ve işini bırakıp İstanbul'da açtığı dondurmacıyla İtalyanları birbirine düşürdü. Pallotta'ya önce destek veren İtalyan şirketler sonra şirketin iflasını istedi. Mahkeme ise talebi geri çevirdi.

Güncel Haberi
Bu dondurmacı İtalyanları birbirine düşürdü!
Bu dondurmacı İtalyanları birbirine düşürdü!

İtalya'da yüksek mühendislik yaparken kendi işini kurma kararı alıp Türkiye'ye yerleşen Elena Pallotta, Yeniköy'de açtığı şirketle gerçek İtalyan dondurması üretip satmaya başladı. Pallotta bir süre sonra 10’u aşkın İtalyan’dan finansman desteği aldı. Ancak işler yolunda gitmedi. Bu kez, Pallota’ya finans desteği veren İtalyanlar önce şirkete karşı icra takibi başlattı; daha sonra şirketin iflasını istedi. Mahkeme bu talebi geri çevirdi. Bu süreçte Pallotta da açtığı ilk şubeyi de başka bir şirkete devretti. 

Hürriyet'in haberine göre, İtalya’nın Floransa kentinde doğan Elena Pallotta, binlerce kişinin çalıştığı bir şirkette yönetici olarak çalıştı. İyi bir işi yüksek bir geliri olan Pallotta kendi işini kurmaya karar verdi. Pallotta, daha önce bir çok kez gelip gittiği İstanbul’da İtalyan dondurması üretip satmaya karar verdi. 

Bunun için ilk önce İstanbul Ticaret Odası’na şirket kaydını yaptırdı. 31 Mart 2011’de Elpagel Gıda İthalat İhracat Danışmanlık Hiz. San. ve Tic. A.Ş. isimli şirket kuruldu. 100 bin TL sermayeli bu şirketin eşit hisseye sahip iki ortağı vardı: Elena Pallotta, Paolo Bonardi. Şirketin kuruluşundan 6 ay kadar sonra İtalyan Bonardi hissesini Pallotta’ya devretti. 

GÖKTÜRK VE CİHANGİR'DE DE AÇTI

Şirketin tek sahibi olarak işe girişen Pallotta ilk şubesini Sarıyer Yeniköy’de açtı. "MUA" markası ile açılan 40 metrekarelik şubeyi zamanla Göktürk ve Cihangir’de açılan şubeler izledi. Pallotta bir yandan işlerini büyütürken diğer yanda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde girişimcilik üzerine eğitim verdi. 

2013 yılının ilk çeyreğinde ise, 12 İtalyan, Pallotta’nın şirketine finans desteği sağladı. Faizsiz olarak sağlanan bu destek şirkete bir tür yatırım olarak değerlendirildi.

DESTEK VERENLER İFLAS İSTEDİ

Ancak bir süre sonra işler bozulmaya başladı. Ekim 2013'te, Cihangir ve Göktürk'deki şubeler kapatıldı. Elpagel Gıda’ya finansman desteği veren İtalyanlar ise şirkete karşı icra takibi başlattı. Yapılan takibe itiraz edildi. Bu kez, şirketin iflası için Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. 

50 bin TL’lik alacağı içeren iflas davasında, davacı tarafın iddiasına göre, Pallotta şirketin içini boşaltmakla suçlandı. Mahkeme, aldığı bilirkişi raporu sonrası kararını verdi. Mahkemenin 3 Mayıs tarihli kararında, ‘alacağın varlığı kanıtlanamadı’ gerekçesi ile iflas talebi reddedildi. Davacı taraf avukatının kararı temyiz etmesi bekleniyor.

YENİKÖY'DEKİ ŞUBE İKİ KEZ EL DEĞİŞTİRDİ

Alacak iddiasında olan İtalyanlar ile Elena Pallotta arasında yargı süreci devam ederken Yeniköy’deki şube iki kez el değiştirdi. Kadın girişimci C. K.’nın bir süre işlettiği şube geçen mayıs ayında B. A. Y.’ye  devredildi.

Sıradaki Haber