17 °c

Bu pranga atılacak! Başka çare yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, bağımsızlık referandumuna sayılı gün kala gaziler için yayınladığı mesajda "Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, saldırılara gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır. Kaldı ki başka çare yoktur" dedi.

Güncel Haberi
Bu pranga atılacak! Başka çare yok
Bu pranga atılacak! Başka çare yok

Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeminde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumu vardı. 

Bahçeli mesajında, 25 Eylül referandumuyla ilgili, "Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, milli güvenliğimize yönelen aşırı tehdit ve karşı saldırılara milli kenetlenme, kardeşlik ve gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır. İnancım, ümidim, beklentim budur. Kaldı ki başka çare, çıkış ve çözüm de yoktur" dedi.

TERÖR DEVLETİNE İZİN YOK

Milli Mücadele’den 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsüne kadar gazilik onuru, şehitlik gururu her türlü istilaya, her türlü düşmanca akına karşı adeta etten duvar ördüğünü kaydeden Bahçeli, ”Çok şükür vatan emniyette, devlet ayakta kalmıştır. Türk milleti gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde aydınlık bir geleceğe şanlı geçmişimizin hatıra ve emanetleriyle yürüyecek, bunun önüne de hiçbir hain mihrak ve müstevli emel geçemeyecektir. Çevremizde kurulmak istenen ihanet şantiyesine, sınırlarımız dibinde temeli kazılan terör devletine Türk milletinin gazilik onuru, asırları aşıp gelen kahramanlık duygusu yine izin vermeyecektir. 25 Eylül referandumu yoluyla Kerkük’e vurulmak istenen pranga sökülüp atılacak, milli güvenliğimize yönelen aşırı tehdit ve karşı saldırılara milli kenetlenme, kardeşlik ve gazilik hukukuyla karşı koyulacaktır. İnancım, ümidim, beklentim budur. Kaldı ki başka çare, çıkış ve çözüm de yoktur" ifadelerini kullandı.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Devlet Bahçeli mesajını şöyle tamamladı:

"Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kurucu kahramanlara, aziz şehitlerimize, ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan bütün gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyor, huzur ve esenlik dolu uzun bir ömür temennisiyle hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ayrıca 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması münasebetiyle sevgili öğrencilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm velilere Allah’tan kolaylık ve başarılar niyaz ediyorum.”

Sıradaki Haber