17 °c

Bu yaz fena yakacak!

Haziran geldi ama yaz gelemedi diye üzülenlere müjde. Sıcaklıklar 20 Haziran'dan itibaren artmaya başlayacak. Ancak bu yaz sıcaklık değerleri mevsim normallerinin üstünde olacak.

Güncel Haberi
Bu yaz fena yakacak!
Bu yaz fena yakacak!

Türkiye'yi çetin geçen bir kışın ardından şimdi de kavurcu sıcaklar bekliyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz" dedi.

Bu yılın mevsim sıcaklık tahminlerine ilişkin AA muhabirine bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyrettiğini, nisan, mayıs aylarının özellikle soğuk geçtiğini belirtti.

Sıcaklıkların 20 Haziran'dan itibaren artmaya başlayacağını belirten Eroğlu, "Bu yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceğini öngörüyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu, ayrıca yine bu aylarda yağışların, kuzey kesimler ile güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.
Hava sıcaklığı bugün batı kesimlerde, yarın ve pazar günü ise iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Sıradaki Haber