17 °c

Bursa'da ''ELECO 2016'' konferansı

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi ve TMMOB Bursa şubesi tarafından düzenlenen "Elektrik Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği (ELECO 2016)" konferansı başladı. TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çınar...

Güncel Haberi
Bursa'da ''ELECO 2016'' konferansı
Bursa'da ''ELECO 2016'' konferansı

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Elektronik Fakültesi ve TMMOB Bursa şubesi tarafından düzenlenen "Elektrik Elektronik ve Biyomedikal Mühendisliği (ELECO 2016)" konferansı başladı.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çınar, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, ELECO konferanslarının bir yıl ulusal bir yıl da uluslararası nitelikte yapıldığını belirtti.

Türkiye'de ve dünyada meslek alanında yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, bilim dünyası, araştırmacılar ve sanayicilerle buluşturmanın çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

''ELECO 2016 konferansında 210 bildirili gönderilmiş gelen bildiriler çeşitli üniversitelerden hakem olarak belirlenen 199 öğretim üyesi tarafından değerlendirilmiş ve 140 bildiri sözlü, 18 bildiri de poster olarak sunulmaya değer görülmüştür. Meslek alanımızın içindeki konular, ülkemizin dünya ülkeleri içerisindeki yerini de belirleyecek niteliktedir. Bugün burada yaptığımız bu konferansların gelişmesi, değerinin arttırılması ülkede üretimin katma değeri yüksek ürün üretmenin önünü açacaktır. Ülkemizin bugün gerçek manada büyüyüp gelişmesi için Ar-Ge'ye, inovasyona, özgün fikirlere, yenilikçi yaklaşımlara ihtiyacı vardır. Bunları yapabilmek için de tek bir şeye ihtiyacımız var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi sadece çalışkan olmaktır."

ELECO 2016 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Kuntman da ELECO'da tanışan bilim insanlarının birbirlerini kendi konferanslarına davet ettiklerini hatırlattı.

Kuntman, bu durumun memnuniyet verici bir olay olduğunu vurgulayarak, ''Bu açıdan baktığımızda ELECO'nun, yabancı bilim adamları arasında da köprü oluşturduğunu görüyoruz. ELECO konferansının başarısının altında aynı deneyimli ekip tarafından yapılması yatıyor. 17 yıl boyunca değişiklikler olsa da bir süreklilik söz konusu" dedi.

Konferans, 3 Aralık'ta sona erecek.


Sıradaki Haber