17 °c

Çakma Hero tişörtünün sırrı ortaya çıktı!

Son dönemde gündeme damga vuran Hero tişörtleriyle ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı. Tişörtteki ifadenin terör elebaşı Gülen'e ait olduğu ve darbe sonrası dergideki bir röportajında yayınlandığı belirlendi.

Güncel Haberi
Çakma Hero tişörtünün sırrı ortaya çıktı!
Çakma Hero tişörtünün sırrı ortaya çıktı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in yazdığı yazının başlığının 'Despair and Heroes' (Umutsuzluk ve Kahramanlar) olması nedeniyle sanıkların duruşmaya 'Hero' (Kahraman) tişörtleriyle geldiği öne sürüldü.  OdaTV'nin haberine göre, ifade FETÖ'nün İngilizce yayın yapan dergisi The Fountain Magazine'de de ortaya çıktı. 

Derginin kapağındaki ifade

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerin yargılandığı dava sırasında tutuklu bir sanığın 'Hero' yazan bir tişört giymesi gündeme oturmuştu. Son günlerde de Türkiye'nin dört bir yanında tişörtü giyenler gözaltına alınmıştı. 'Hero' ifadesinin, derginin, Ağustos 2016'da, yani 15 Temmuz darbe girişiminin hemen sonrasında yayımlanan sayısının kapağında yer aldığı görüldü. 

Gülen'in yazısının başlığı

Dergi 'Despair and Heroes' yani 'Umutsuzluk ve Kahramanlar' manşetini kapağına taşıdı. Bu başlık, Gülen'in derginin dördüncü sayfasında yer alan yazısının da başlığıydı.

 


Sıradaki Haber