17 °c

Canlı bomba olmak için kura çektiler!

Van'da yakalanan IŞİD'lilerin şifreli mesajlaşma programı Telegram'ı kullandıkları ortaya çıktı. Teröristler ayrıca canlı bomba olmak için kura çektikleri de tespit edildi.

Güncel Haberi
Canlı bomba olmak için kura çektiler!
Canlı bomba olmak için kura çektiler!

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü IŞİD'e yönelik soruşturma kapsamında 13'ü tutuklu 17 sanık hakkında hazırlanan  iddianamede, örgüt mensuplarının şifreli mesajlaşma programı "Telegram"ı kullandıkları, program üzerinden saldırı talimatı verildiği bildirildi.

'Türkiye'ye saldırın'

Şüphelilerin cep telefonları, sosyal medya hesaplarında örgüt propagandasını içeren materyaller ile kriptolu saldırı talimatlarının bulunduğuna yer verilen iddianamede, "Telegram" isimli şifreli haberleşme programlarında da "Halife Şeyh Ebi Bekr El-Bağdadi: Tüm Suudi rejimi resmi ve kraliyet mensuplarına saldırın, kargaşa ve tüm öldürme çeşitlerini Türkiye'ye taşıyın", "Müslümanların halifesinin çağrısına cevap gecikmedi, Allah'ın izniyle Türkiye güvenliği rüyasında görür artık", "Artık, bugün Türkiye, eylemlerinizin çerçevesinde ve cihadınızın kapsamına girmiştir. Allah'tan yardım dileyin ve oraya saldırın! Güvenliğini korkuya, rahatlığını dehşete çevirin! Sonra orayı ateşli mücadelenizin mıntıkalarına katın" yazılı mesajlar tespit edildi.

Canlı bomba kurası

Cep telefonlarında örgütün saldırılarıyla ilgili videoların da ele geçirildiği vurgulanan iddianamede, şu ifadeler yer aldı: "Video izlendiğinde IŞİD mensubu olduğu değerlendirilen şahısların 'istişhad' (intihar eylemi-canlı bomba) eylemi yapmak için kendi aralarında kura çektiği ve kurayı kazananın sevinç gösterisiyle birlikte zırhla kaplanmış bir araca binerek uzaklaştığı, akabinde canlı bomba eylemini gerçekleştirdiğine dair videonun olduğu görülmüş ve tutanak altına alınmıştır."

Sıradaki Haber