17 °c

Gözler Arınç'ı aradı!

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının cenazesine Bülent Arınç'ın katılmaması dikkat çekti. Arınç, neden katılmadığına ilişkin soruya, "Gidemedim. Altımda arabam yok" cevabını verdi.

Güncel Haberi
Gözler Arınçı aradı!
Gözler Arınç'ı aradı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün hayatının en acı günlerinden birini yaşadı. Babası Ahmet Hamdi Gül'ü ebediyete uğurlayan Abdullah Gül'ü siyaset dünyasından ve iş dünyasından bir çok kişi yalnız bırakmadı. Siyasette yol arkadaşı olan Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın cenazede bulunmaması ise dikkat çekti. Arınç, sosyal medya hesabından cenazeye katılmama sebebini açıkladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül'ün cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, çok sayıda bakan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski yeni milletvekilleri, işadamları katıldı. 
 

Arınç, dün Twitter hesabından, "11. Cumhurbaşkanımız Sn. @cbabdullahgul'ün muhterem babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatını teessürle öğrendim. Merhum Ahmet Hamdi Gül'e Allah'tan rahmet; başta Sn. @cbabdullahgul olmak üzere, tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" yazdı.

"Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin"

Arınç neden cenazeye katılmadığı ile ilgili soruyu şu şekilde cevapladı: "Manisa'dayım. Buradan Kayseri'ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. Gidemedim. Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun" dedi. "Makam aracınız yok mu" sorumuza ise Arınç, "Makam aracımı Ankara'da bırakmıştım. Manisa'ya uçakla geldim. Burada başka programlarım da vardı."

(Hürriyet)

Sıradaki Haber