17 °c

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

UŞAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye'nin çok büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu ileri sürerek, "Eğer öngörüm gerçekleşirse yaşayacağımız ekonomik kriz geçmiş krizlere benzemeyecek çünkü vatandaşlar, bankalar, işletmeler, devlet olarak büyük bir borç içindeyiz." dedi. Böke, Uşak programı kapsamında parti teşkilatı...

Güncel Haberi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

UŞAK (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye'nin çok büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu ileri sürerek, "Eğer öngörüm gerçekleşirse yaşayacağımız ekonomik kriz geçmiş krizlere benzemeyecek çünkü vatandaşlar, bankalar, işletmeler, devlet olarak büyük bir borç içindeyiz." dedi.

Böke, Uşak programı kapsamında parti teşkilatı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi durumun büyük bir ekonomik krize davetiye çıkardığını savundu. Ekonomik verilerin Türkiye'yi büyük bir krizin beklediği yönünde olduğunu öne süren Böke, daha önce yaşanmış krizlere değindi.

Böke, şunları kaydetti:

"Eğer öngörüm gerçekleşirse yaşayacağımız ekonomik kriz geçmiş krizlere benzemeyecek çünkü olağanüstü bir süreç yaşıyoruz, çünkü vatandaşlar, bankalar, işletmeler, devlet olarak büyük bir borç içindeyiz. 2002 yılından bugüne kadar vatandaşların borcu 60 kat arttı. Gelirimiz ise ne yazık ki 60 kat artmadı. 2002 yılında hane halkı 100 liralık gelirinin yüzde 5,5'i ile borç öderken, bugün 100 liralık gelirinin 68 lirası ile borç ödüyor. Devletin kısa vadede yani 12 ay içinde topluca ödemesi gereken dış borç 167 milyar dolar. Şirketlerimiz borçlanmış, 210 milyar dolarlık açıkları var. Yani herkes borçlu iken ekonomik krize yakalanmak çok riskli."

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumun küresel olmadığı görüşünü savunan Böke, reel sektörde yaşanacak bir krizin kolaylıkla finansal ve mali krize yol açabileceğini belirtti.

Türkiye'nin üretmek zorunda olduğunu, bunun için üretimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Böke, "Siyasi olumsuzlukların yarattığı sonuç bizi ekonomik krize sürüklüyor. Bunun nedeni AKP iktidarıdır. Türkiye'deki en büyük ekonomik risk iktidar partisidir. Ülkemizde işsizlik oranı yüzde 11,6, 6 milyon kişi işsiz. Son bir yılda 500 bin kişi işsizler ordusuna katıldı. Sistem gençlerimize iş imkanı yaratmıyor. İşsizlik üretimdeki azalmanın bir yansımasıdır. Bütün dünyaya küserek, AB ile kavga ederek ekonomik krizi çözemezsiniz, AKP acilen Türkiye ekonomisinin önünde engel olmaktan vazgeçmelidir. Bu ülke çok kötü yönetiliyor, bizi ayrıştırıyor. İktidar sussa, hiçbir şey yapmasa daha iyi." ifadelerini kullandı.

Böke, konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtladı ve partiye yeni katılanlara rozet taktı.

Sıradaki Haber