17 °c

CHP referandum için anayasa mahkemesi yolunda!

Chp yapılan referandumda oy sayımındaki şikayetleri için anaysa mahkemesinin yolunu tutacağını açıkladı.

Güncel Haberi
CHP referandum için anayasa mahkemesi yolunda!
CHP referandum için anayasa mahkemesi yolunda!


Türkiye dün tarihi bir karar verdi. Halk anayasa değişkilğini onaylayan referandumda seçimini yaptı ancak referandum sonrası tartışmalar devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, referandumla ilgili şikayetlerini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı.

CHP, anayasa değişikliği oylaması için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, referandum la ilgili şikayetlerini Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı.

"Gizli sayım yapıldığı şikayetleri geldi"

CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, "Sayım yapıldığı andan itibren gizli sayım yapıldığı şikayetleri gelmiştir. Bunların üzerine sayım başladıktan sonra YSK'ya itirazlarda bulunduk" dedi.

"Açık oy, gizli sayım ilkesinin uygulanan bir seçim"

"Açık oy, gizli sayım ilkesinin uygulandığı sopalı seçim olarak tarihimizin kara sayfasında yerini alacaktır" diyen Tezcan, YSK'nın güvenli bir seçim yaptıramadığını ileri sürdü.

Tezcan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

CHP OLARAK İLK ÖNCE SÜRELİ OLAN İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ

Bu anlattıklarımızın içerisinde hem hukuk, hem siyaset var. Mücadele hem hukuk hem siyasi alanda yürüyecektir. Tabi ki demokratik zeminde yürüyecektir. CHP olarak ilk önce süreli olan itirazlarımızı yapacağız. Atmamız gereken adımları atacağız. Bu söylediğimiz her şeyde eş zamanlı olarak bir siyasi çıkışın göstergesidir. 

HUKUKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? İTİRAZLARINIZI YSK’YA MI, İLÇE SEÇİM KURULLARINA MI, ANAYASA MAHKEMESİ'NE Mİ GİDİLECEK?

Eş zamanlı yapacağız. Hem ilçelerdeki kurullara itirazımızı yapacağız, YSK’ya eş zamanlı itirazımızı yapacağız. Anayasa yargısı ve AİHM yargısı dahil olmak üzere her noktaya gideceğiz. 

YSK’NIN YAPTIĞI DEĞİŞİKLİK, YSK’NIN ATTIĞI SMS RESMİ KARAR OLARAK GEÇİYOR MU? ŞİKAYET KONUSU OLABİLMESİ İÇİN NE GEREKİYOR?

O zaten bir karar değil, bir tespittir, delildir. YSK gizli sayım ilkesine aykırı uygulamaların olduğunu tespit etmiş ve bu tespit üzerine tüm Türkiye’deki seçim kurullarına kendi iç yazışmasından bunu çekmiştir. Bunun inkarı mümkün değildir. 

YSK’YA İPTAL BAŞVURUSUNU NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?

Hazırlığımızı yapıyoruz, tamamladığımızda yapacağız.

Sıradaki Haber