17 °c

CHP'de muhalifler harekete geçti!

CHP'de kurultay krizi giderek büyüyor. CHP milletvekili Yaşar Tüzün'den flaş açıklama: "Olağanüstü kurultay talep ediyoruz. İmzalar toplanmaya başlandı."

Güncel Haberi
CHPde muhalifler harekete geçti!
CHP'de muhalifler harekete geçti!

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu muhalifleri harekete geçti. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı gerçekleştiren CHP milletvekili Yaşar Tüzün, şunları kaydetti:

"CHP'de olağanüstü seçimli kurultay yapılması talebimiz var. Kurultay delegelerimiz bugün notere giderek imza vermeye başladılar. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına (625) ulaşacağımızı düşünüyoruz."

KURULTAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kurultay için gerekli imzaların toplanmasının ardından imzaların parti yönetimine iletilmesi gerekiyor. İmzaların parti yönetimine tesliminden sonra parti yönetiminin önünde 45 günlük bir süreç başlıyor ve Kılıçdaroğlu'nun bu süre içinde (Parti tüzüğüne göre) olağanüstü seçimli kurultaya gitmek zorunda kalıyor.

CHP parti tüzüğünün 48'inci maddesine göre seçimli olağanüstü kurultay toplanması için kurultay delegelerinin tam sayısının salt çoğunluğunun, on beşinci gün mesai bitimine kadar noter aracılığıyla imzalarını genel merkeze iletmeleri gerekiyor. Bu da en az 625 delegenin imzasına denk geliyor.

Sıradaki Haber