17 °c

Çöl sıcağı izni!

Mersin hayalet şehre döndü, Tekirdağ yangın önlemlerini aldı, Aydın'da hamile ve engelli kamu personeline yarın için izin verildi. İşte Türkiye'nin çöl sıcağıyla imtihanı...

Güncel Haberi
Çöl sıcağı izni!
Çöl sıcağı izni!

Türkiye Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Özellikle Adana, Mersin, Aydın gibi illerde bastıran yüksek sıcaklıklar tedbirleri de beraberinde getirdi.   

Aydın'da sıcak hava nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ile engellilerin yarın izinli sayılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamilelerin, ilde hava sıcaklığının artması nedeniyle yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Aydın'da sıcaklığın yarın 44 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 7 günün hava tahminlerini açıklayarak vatandaşları uyardı. Kuzey Afrika'dan gelen sıcak havanın etkisine girildiği hatırlatılan uyarıda, gölgede hissedilen sıcaklık değerlerinin İstanbul'da 37, İzmir'de 41, Ankara'da ise 40 dereceyi aşacağı belirtildi.

'ŞAPKA VE GÖZLÜK TAKIN'

Kuzey Afrika üzerinden gelecek etkili sıcak havaya karşı kalp ve damar rahatsızlığı ile kronik hastalıkları bulunanların, kilolu ve aşırı zayıf kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Bu yıl geçen senenin yazından daha sıcak geçecek. Cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları ortalamanın 10 derece üstünde çıkıyor. Uzmanlardan önemli uyarılar var:

"Açık renk ve bol elbiseler giymeyi tercih edin. Vücudunuzla elbise arasında hava boşluğu olsun. Şapkasız ve gözlüksüz kesinlikle dışarı çıkmayın."

'ATEŞ YAKMAYIN'

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında yangınlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu. Belediyeden yapılan açıklamada, yüksek hava sıcaklığının yangın riskini arttırdığı belirtilerek, “Vatandaşlarımızın muhtemel yangınlara karşı çok dikkatli olmaları ve yaz aylarında her türlü açık ateş, anız, piknik ve kamp ateşi yakmaktan kaçınmaları gerekmektedir” denildi.

Çöl sıcakları yaşanan Mersin ise adeta hayalet şehre döndü. Kentin en işlek caddelerinden olan Atatürk ve Silifke caddelerinde çok az sayıda insan dışarıda görülürken, sahil ise bomboş kaldı. Dışarıya çıkan çok az sayıda vatandaş ise ya üstü kapalı banklarda yada ağaçlarının gölgelerinin altında güneşten korundu.

KAYALIKLARDAN TEHLİKELİ ATLAYIŞ

Bazı çocuklar ise Atatürk Parkı'nda kayalıklardan denize tehlikeli bir şekilde atlayarak serinlemeye çalışıyor. Bazı çocuklar da 'tehlikeli ve yasak' olsana rağmen Devlet Su İşlerine ait sulama kanallarında serinliyor. Çocukları görenlerin yürekleri ağzına gelirken, çocuklar ise kimseye aldırış etmeden tehlikeli olmasına rağmen atlayışlarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber