17 °c

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kongrede OHAL açıklaması

998 gün sonra AK Parti'nin kongresinde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar kalkmayacak" dedi.

Güncel Haberi
Cumhurbaşkanı Erdoğandan kongrede OHAL açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kongrede OHAL açıklaması

3. AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eksiklerimiz hatalarımız elbette olmuştur ama ihanetimiz asla vaki değildir. Türkiye’nin FETÖ ile PKK ile DEAŞ ile diğer terör örgütleriyle mücadelesini işte bu anlayışla yürüttük yürütüyoruz. İsterse babamın oğlu olsun kimin böyle bir yanlışı varsa karşısında yer alırım. Kimseye diyet borcumuz bulunmuyor" dedi.

İtirafçılık oyunları ile mücadelenin sulandırılmasına izin verilmeyeceğini kaydeden Erdoğan, " OHAL ne zaman kalkacak diyorlar. Ben de onlara diyorum ki Fransa’da 15-20 tane terörist ayağa kalktı. Öldürüldü ve Fransa 1-1,5 yıl OHAL ilan etti. Benim ülkemde devlet yıkılmaya çalışıldı. Ya siz ne yüzle bize OHAL’in ne zaman kalkacağını soruyorsunuz? Kalkmayacak. Bu ülke huzur ve refaha kavuşuncaya kadar OHAL neden kalksın? Göreve geldiğimizde uzun yıllar OHAL vardı. Şimdi ise dün bir bugün iki" diye konuştu.

Sıradaki Haber