17 °c

Darbe gecesi MİT'teydi telefon geldi!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in darbe girişimi gecesi MİT'te Hakan Fidan ile toplantıda olduğu ortaya çıktı. Görmez'in MİT'te olmasına rağmen kalkışmayı eşinden gelen telefonla öğrendiği iddia edildi.

Güncel Haberi
Darbe gecesi MİTteydi telefon geldi!
Darbe gecesi MİT'teydi telefon geldi!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile ilgili tartışmalar sürerken yeni bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Görmez'in 15 Temmuz akşamı saat 22.00 sıralarında MİT'in Yenimahalle'deki merkezinde, müsteşar Hakan Fidan'la toplantıda olduğunu ve darbe girişimini de eşinden gelen telefonla öğrendiğini öne sürdü.
 
Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz akşamı MİT'te yaşananları, 'O gece MİT'e gelen telefon' başlıklı yazısında anlattı.

Saat 22.00 sıralarında gelen bir telefon üzerine Hakan Fidan'ın apar topar yemekten ayrıldığını belirten Selvi, Görmez ile Hatib'in ise sığınağa alındığı bilgisini paylaştı.

'MEHMET DARBE OLUYOR'

Tam o sırada Mehmet Görmez'in eşinden telefon geldiğini belirten Selvi, sonrasına ilişkin şunları yazdı:

"Hatice Hanım ‘Mehmet darbe oluyor' dedi. Bir çırpıda, İstanbul'dan Cumhurbaşkanlığı'ndaki bir görevlinin eşinin aradığını, ‘Buranın etrafını sardılar, darbe oluyor' dediğini aktardı. 

…Cumhurbaşkanı'nın darbeyi Ziya enişteden öğrenmesi gibi, MİT'teki Diyanet İşleri Başkanı da darbeyi eşinden haber almış ama inanmamıştı."

Selvi, Görmez'in MİT'e ait bir zırhlı araçla yerleşkeden ayrıldıktan sonra, camilerden salalar okunması talimatı verdiğini, ilerleyen saatlerde ulaşmayı başardığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da onay aldığını ifade etti.

Sıradaki Haber