17 °c

Denizli'de maden ocağındaki göçük

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki krom madenindeki göçükten 24 saat sonra kurtarılan işçinin tedavisine Acıpayam Devlet Hastanesinde devam ediliyor.Karaismailler Mahallesi'nin Yırtıcılar mevkisindeki ocakta meydana gelen göçükten 24 saat sonra kurtarılan işçi Sadi Serin (40), ambulansla kaldırıldığı Acıpayam Devlet Hastanesinde müşahede altın alındı. Oksijen...

Güncel Haberi
Denizli'de maden ocağındaki göçük
Denizli'de maden ocağındaki göçük

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki krom madenindeki göçükten 24 saat sonra kurtarılan işçinin tedavisine Acıpayam Devlet Hastanesinde devam ediliyor.

Karaismailler Mahallesi'nin Yırtıcılar mevkisindeki ocakta meydana gelen göçükten 24 saat sonra kurtarılan işçi Sadi Serin (40), ambulansla kaldırıldığı Acıpayam Devlet Hastanesinde müşahede altın alındı.

Oksijen desteği verilen üç çocuk babası Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada su içerek hayatta kalmaya çalıştığını belirtti.

- "Ölümü ve çocuklarımı düşündüm"

Olay anını anlatan Serin, şunları kaydetti:

"Madende çalışırken, patlatma yapacaktım. Arkadaşımı motoru çalıştırmaya gönderdim. Motoru çalıştırdıktan sonra hava kesildi. Ben o kesmiş sandım. Baktım üzerindeki tahkimat ağaçları kırılmaya başladı, ben de geri çekildim. O arkadaş da 1 dakika önce gelse altında kalacakmış veya o da benden tarafa geçip mahsur kalacakmış. Yukarı çıkıp bir baktım, önüm göçük. Bir anda şaşırdım. 24 saatte çok şey düşündüm, çocuklarım aklıma geldi hep. Yani çıkamayacağım diye sandım bir anda. Oradan çıkış olmayacağını düşünüyor insan, içeride kaldım mı, göçük oldu mu? Çıkamam diye hissettim, ölüm ve çocuklarım geldi aklıma."

İçerdeki artık tahkimat odunları ile kendini güvenceye almaya çalıştığını dile getiren Serin, "Maden ocağına çalışmaya girerken hep endişe yaşıyorduk. Ama mecburiyetten çalışıyor insan. Ekmek davası bir kere. İçeri girince böyle riskler olabiliyor. Pek de maden ocağında çalışmaya devam etmeyi düşünmüyorum. Ama bakalım 'nasip' diyorum daha karar vermedim." diye konuştu.

- "Eşim madende çalışmasın"

Hastanede akrabaları ile eşine refakat eden Fatma Serin de eşini beklerken zamanın geçmediğini dile getirerek, "Bir başına kalacağım, çocukların yetim kalma riski var, her şey var ortada. Kolay mı? Bekledim orada görebilirim belki çıkar diye. Ocağın içerisine girip sesini duyunca biraz rahatladım. Çıktı ya sağ salim, başka bir şey istemiyorum. Madende çalışmasın, karnımız doydum mu sırtımız çıplak kalmadı mı yeter. Benim üç çocuğum var, ben onlara bakamam ki. O yanımda olsun yeter." ifadelerini kullandı.

- Olay

Karaismailler Mahallesi Yırtıcılar mevkisinde dün 450 metre uzunluğundaki tünelde maden ocağının girişinden 350 metre kadar içeride tünellerde tahkimatı sağlayan kerestelerden üçünün kırılması sonucu 6 metrelik göçük oluşmuştu. Göçük nedeniyle işçilerden evli ve üç çocuk babası Sadi Serin, tünelin iç kısmında mahsur kalmıştı. Serin'in kurtarılması için olay yerine arama kurtarma ekipleri sevk edilmişti. Serin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri ile maden çalışanlarının 24 saatlik çalışmasıyla kurtarılmıştı.

Sıradaki Haber