17 °c

Depremzede çocukların "oyun arkadaşı" oldular

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntıların ardından bölgeye gelen ekipler, depremzede çocuklara moral olmaya çalışıyor. Depremden sonra bölgeye ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Müstecep Kocausta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların depremin kendilerinde yarattığı...

Güncel Haberi
Depremzede çocukların oyun arkadaşı oldular
Depremzede çocukların "oyun arkadaşı" oldular

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntıların ardından bölgeye gelen ekipler, depremzede çocuklara moral olmaya çalışıyor.

Depremden sonra bölgeye ulaşan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Müstecep Kocausta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların depremin kendilerinde yarattığı psikolojik travmayı üzerilerinden atmaları için oyunlar oynayıp, top peşinde koştuklarını söyledi.

Deprem bölgesine ilk giren ekiplerden biri olduklarını ifade eden Kocausta, şunları belirtti:

"O anda burada yaşayanların korku ve telaşını gördük, göçük altında kalanların olup olmadığını sorguladık. Çok şükür göçük altında kalan yoktu. Ama burada yaşayan vatandaşların o hali bizleri çok üzdü. Şu an bir şeyleri geçiştirmeye çalışıyoruz. Depremden dolayı üzgünüz ama ne yapalım, bu böyle oldu. Ayrıca burada olmaktan da çok mutluyuz. Çocuklarla futbol, misket gibi oyunları oynayıp, elimizden geldiğince kaynaşmaya, morallerini düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah Allah daha beterlerinden saklar."

Ekip üyelerinden Ömer Demirbilek de deprem bölgesindeki çocuklarla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Buradaki vatandaşlara sağlık hizmeti vermeye çalıştıklarını anlatan Demirbilek, "Bunun dışında kalan zamanlarda da insanların ihtiyacı olduğu moral ve motivasyonu vermeye çabalıyoruz. Buradaki çocuklarla sohbet edip, spor yapıyoruz. Onlarla diyalog kurarak içi içe oluyoruz. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Sıradaki Haber