17 °c

İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek?

İstanbullular heyecanla yılın ilk karını beklerken uzmanlar şimdiden bir tahmin yapmanın bilimsellikten uzak olacağını söylüyor. Ancak 20-23 Kasım arasında kentte beklenen kuvvetli soğuğun yüksek kesimlerde kar yağışına yol açacağı düşünülüyor.

Güncel Haberi
İstanbula ilk kar ne zaman düşecek?
İstanbul'a ilk kar ne zaman düşecek?

İstanbul'un önümüzdeki hafta kuvvetli bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Kente ilk karın ne zaman yağacağı ise hala bir soru işareti. 

Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninnotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.

YÜKSEK KESİMLERE YAĞABİLİR

İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme:

“Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu.

Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

Sıradaki Haber