17 °c

Dink cinayetinde şaşırtıcı detay! Zekeriya Öz 7 kez aranmış!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Hrant Dink cinayeti kapsamında hazırlanan 3. iddianamede cinayetten önce Zekeriya Öz'ün olayla ilgili kişilerle yakın temas kurduğu tespit edildi.

Güncel Haberi
Dink cinayetinde şaşırtıcı detay! Zekeriya Öz 7 kez aranmış!
Dink cinayetinde şaşırtıcı detay! Zekeriya Öz 7 kez aranmış!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cinayetiyle ilgili 3. iddianame hazırlanmış 51 kişi şüpheli listesine alınmıştı. O isimlerden biri olan Zekeriya Öz'ün cinayetle ilgili yakından bağının olduğu ortaya çıktı.

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddianamede, "Cinayet mahallinde tetikçi Ogün Samast'ı takip eden jandarma istihbarat görevlilerinin komutanı olan şüphelilerden Yüzbaşı Muharrem Demirkale'nin, kendisine ait iki hatla, cinayetten bir gün önce ve bir gün sonra dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile 7 kez görüşme yaptığının tespit edildiği" bildirildi.

 
  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamede Dink cinayetiyle ilgili  çarpıcı detaylara yer verildi. Cinayet mahallinde tetikçi Ogün Samast'ı takip eden Jandarma  istihbarat görevlilerinin komutanı olan şüphelilerden Yüzbaşı Muharrem  Demirkale'nin, kendisine ait iki hatla, cinayetten bir gün önce ve bir gün sonra  dönemin özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile 7 kez görüşme  yaptığının tespit edildi

Sıradaki Haber