17 °c

Polislerin üzerine bomba attılar!

Diyarbakır'da PKK'nın hücre evine yönelik operasyon düzenlendi. Söz konusu adresten polislerin üzerine el bombası atılırken güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Bir polis şehit düştü, 9 polis yaralandı. Bir PKK'lı ise öldürüldü.

Güncel Haberi
Polislerin üzerine bomba attılar!
Polislerin üzerine bomba attılar!

Kayapınar ilçesinde PKK'nın hücre evi olarak kullandığı daireye yapılan operasyon sırasında çatışma çıktı. Teröristler söz konusu adresten el bombası attı. Çatışmada 1’i ağır olmak üzere 10 polis yaralandı. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak ağır yaralanan polis memuru, kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışma sonucunda 1 PKK’lı terörist öldürüldü.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan istihbari çalışmalarda PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere bugün saat 06.00 sıralarında operasyongerçekleştiridi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında; PKK/KCK’lı teröristlerin yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir binaya güvenlik güçleri girdi.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Bölgede gerçekleştirilen operasyon ve çıkan çatışma nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Operasyon nedeniyle bölgede ambulanslar ve itfaiye aracı hazır bekletilirken, çevre sakinlerinin çatışma ve silah seslerinden korktukları gözlendi. Çatışmanın meydana geldiği bölgede bulunan bazı okulların öğrencileri evlerine gönderildi.

Sıradaki Haber